6 august 2018

Concursul „Lidia Vianu Translates” 2018

A doua ediţie a Concursului naţional pentru traducerea poeziei româneşti – „Lidia Vianu Translates” este deschis și în 2018. Acest concurs se desfăşoară anual şi se adresează poeţilor români de pretutindeni. Premiul oferit constă în traducerea în limba engleză a poemelor trimise de primii câştigători şi publicarea lor bilingvă.

Fondatorul concursului este Lidia Vianu. Printre parteneri se numără Universitatea din Bucureşti, Institutul Cultural Român, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Uniunea Scriitorilor din România, British Council, Headsome Communication şi Bloodaxe Books, UK.

Scopul esenţial al concursului este sprijinirea poeţilor români şi promovarea poeziei româneşti în lume. Concursul este deschis tuturor poeţilor contemporani care scriu poezie în limba română: celor consacraţi, în primul rând, dar şi acelora care nu au publicat până acum ceea ce au scris.

Pentru ediţia din acest an, înscrierile la concurs se fac până la data de 1 octombrie 2018, la adresa lidia.vianu@gmail.com.

Candidaţii sunt rugaţi să trimită prin email-ul de mai sus următoarele:

  • – maximum 5 pagini A4 cu poeme (un poem pe pagină), editate la 1.5 rânduri, cu Times New Roman 12.
  • – un scurt CV, care să includă numărul de telefon şi adresa email.

Rezultatele se comunică la 1 noiembrie 2018.

Traducerile primilor câştigători sunt făcute de Lidia Vianu şi urmează să fie publicate până la 1 aprilie 2019.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook