13 martie 2009

Concurs de dramaturgie românească

Ce mai scrie românul? Aceasta este întrebarea pe care şi-o pune juriul celei de-a IV-a ediţii a Concursului de dramaturgie românească. Acest concurs a devenit deja parte integrantă a Festivalului Dramaturgiei Româneşti, care în perioada 3-11 octombrie 2009 va ajunge la a XV-a ediţie.

Teatrul Naţional Timişoara, în calitate de organizator, lansează acest semnal pentru toţi dramaturgii de limbă română, debutanţi sau consacraţi, care trăiesc în România sau diaspora. Concursul are ca obiectiv central selecţia şi promovarea unor piese de teatru inedite (care nu au mai fost montate sub nicio formă artistică). Nu există restricţii tematice.

Piesele vor fi trimise într-un plic cu specificarea „pentru Concursul Naţional de Dramaturgie Românească”, pe adresa:

Teatrul Naţional Timişoara
Str. Mărăşeşti nr. 2
300086 Timişoara
România

În interiorul acestui plic va fi introdus un altul, mai mic, pe care va fi scris titlul piesei. Acest al doilea plic – sigilat – care va conţine coordonatele autorilor, va fi deschis de juriu doar după desemnarea textelor câştigătoare.

În vederea selecţionării, piesele vor fi tehnoredactate în format electronic, cu diacritice. Piesele intrate în concurs nu vor fi returnate autorilor. Piesele care nu vor avea coordonatele autorilor specificate în plic sigilat nu vor intra în concurs.

Textele sunt aşteptate la secretariatul Teatrului Naţional Timişoara până cel târziu în data de 10 iunie 2009, data poştei.

Celui mai bun text i se va acorda Premiul „Eugene Ionesco, care va fi anunţat şi decernat în cadrul Festivalului Dramaturgiei Româneşti 2009.

Juriul concursului va fi alcătuit din:

  • Dan Marius Zarafescu – preşedinte, director general al Direcţiei Culturii şi Cultelor în Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional
  • Cristina Modreanu – critic de teatru
  • Anca Rotescu – critic de teatru
  • Doru Mareş – critic de teatru
  • Ion Cocora – critic de teatru
  • Mariana Voicu – consilier artistic TNT
  • Ştefan Iordănescu – consilier artistic TNT

Pentru mai multe informaţii, puteţi telefona la 0256/201288 sau puteţi scrie prin e-mail la tntm.literar@gmail.com

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook