15 aprilie 2011

Alo… Păstorel 2011

Senatul Academiei Libere „Păstorel” Iaşi anunţă: „Vedem, iată, că în anul acesta cu greu se urniră cei veliţi boieri ai Academiei Păstorelului şi drept la crama cea vestită din dealul Copoului se adunară pentru voroave pe care le doreau înţelepte. Dară n-a fost să fie, căci vinul cel pârdalnic repede le împletici limbile, iar din înţelepciunea lor, praful se alese. Însă bine la făcu la cele bătrâneţi ale lor şi, destul de vioi, plecară spre casă. Rămaseră deci în urma lor diecii cei mărunţi şi, iată, ce ne spuseră ei, cu veli-glas, dar abia a doua zi…”

Se organizează concurs după cum urmează:

a. Trei premii pentru poezie umoristică (se preferă, dar nu obligatoriu, poezia în formă fixă, bine construită prozodic şi ideatic);

b. Trei premii pentru epigramă;

c. Trei premii pentru proză scurtă umoristică.

Tema concursului este: Cu Păstorel la cramă.

Pentru poezii: O poezie la tema dată şi, cel mult, încă două, cu temă liberă. Evitaţi reluările, pastişele, imitaţiile sau plagiatele;

Pentru epigrame: Trei epigrame la tema impusă şi trei epigrame pe o temă aleasă de concurent. Nu se ţine cont de cele care depăşesc numărul şi nu sunt luate în consideraţie catrenele fără valoare, cele adaptate, sau cunoscute din alte publicaţii;

Pentru proză: Două proze scurte, obligatoriu pe tema dată. Fiecare dintre ele, maximum două pagini format A4 cu literă 12 sau 14. Recomandăm o spaţiere a textului redactat la 1,5 rânduri.

Materialele trimise nu se înapoiază, însă cele de calitate, chiar dacă nu sunt premiate, vor fi publicate ulterior în revista Booklook.

Intră în jurizare materialele trimise până la data de 15.09.2011 pe adresa revistei Booklook, respectiv:

str. George Coşbuc, nr. 19
Iaşi, c.p. 700469

Pe plic, specificaţia:
PENTRU CONCURSUL: „ALO… PĂSTOREL” IAŞI, octombrie, 2011

Materialele trebuie trimise numai în plic închis, în dublu exemplar, fără moto, dar pe fiecare pagină cu numele autorului. Adresa şi datele de contact, separat în acelaşi plic.

Concurenţii din afara ţării pot trimite materialele şi prin internet pe adresa: bmb.curs@yahoo.com

Premiile şi diplomele vor fi trimise câştigătorilor prin poştă, cel mai probabil după 15.10.2011.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

2 thoughts on "Alo… Păstorel 2011"

  1. Gheorghe Gurău spune:

    Din cele citite nu reiese care ar fi temele impuse!

  2. Gheorghe Culicovschi spune:

    Din cuprinsul anunţului rezultă că „Tema concursului este: Cu Păstorel la cramă.” Aveţi ocazia să petreceţi, când doriţi şi după cum vă va face plăcere, cu Păstorel, la cramă. Vă urez succes! Sper că nu vă indispune faptul de a fi fost invitat să-l însoţiţi!
    Orice relaţii suplimentare se pot obţine, prin internet, pe adresa: bmb.curs@yahoo.com..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook