30 octombrie 2015

Alain Finkielkraut în dialog cu Horia-Roman Patapievici

Editura Humanitas şi Filarmonica „George Enescu“ organizează luni, 2 noiembrie 2015, ora 18:30, la Ateneul Român, conferinţa „Alain Finkielkraut în dialog cu Horia-Roman Patapievici“, cu tema „Ce se întâmplă cu Europa?“, în cadrul Galei Humanitas 25 de ani şi al Conferinţelor Ateneului Român. Seara se încheie cu o sesiune de autografe şi cu o recepţie găzduite în foaierul Ateneului Român.

invitat

Biletele sunt în vânzare la casa de bilete din incinta Ateneului Român, intrarea din str. Constantin Esarcu 5–7. Preţ unic – 10lei.

Alain Finkielkraut s-a născut în 1949. Este unul dintre cei mai iluştri filozofi şi eseişti francezi contemporani. A predat la Catedra de literatură franceză a Universităţii Berkeley din California. Între 1989 şi 2014 a fost profesor de istoria ideilor la École Polytechnique. Din 1985 este producător al emisiunii „Répliques” la France Culture. Între 1990 şi 1996 a fost director al revistei Le Messager européen. În 2009 a primit distincţia de ofiţer al Legiunii de Onoare. În 2014 a devenit membru al Academiei Franceze şi a obţinut Premiul Combourg.

Principalele teme abordate în scrierile sale sunt dragostea, literatura, modernitatea, iudaismul, naţionalismul, identitatea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

One thought on "Alain Finkielkraut în dialog cu Horia-Roman Patapievici"

  1. Blumstein spune:

    Iudaismul este naţionalismul cel mai feroce. Doctrina poporului ales de Dumnezeu. Sper să nu-l înjuraţi iar pe Eminescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook