4 noiembrie 2009

O poveste de Crăciun

Începând din 6 noiembrie 2009, vă recomandăm cu mare căldură noua producţie Disney după celebra „Poveste de Crăciun” („A Christmas Carol”) a lui Charles Dickens. Dacă vă este dor de sărbătorile de iarnă şi vreţi să vi le apropiaţi, cu greu se poate găsi o cale mai bună. Cunoscând fascinaţia pe care a exercitat-o de-a lungul timpului minunata creaţie a scriitorului englez, echipa care şi-a adus contribuţia la realizarea filmului respectă aproape neabătut litera cărţii, însă pune la bătaie toate noutăţile tehnologiei 3D. Privitorul devine un participant activ, absorbit pur şi simplu în universul magnific al unui desen animat captivant, în care actorii reali, făcuţi din carne şi oase, sunt metamorfozaţi în personaje uluitoare ce aparţin unei lumi care ne transcende timpul şi simţurile. Regia şi distribuţia sunt absolut extraordinare, iar spectacolul este unul complet, magic şi emoţionant, în voia căruia te poţi lăsa fără teamă, ca într-o vrajă desăvârşită. Şi spun asta ca un mare iubitor de filme dedicate copiilor care trăiesc în sufletele oamenii mari. Odată intrată în sala de spectacol, am străbătut Londra în lung şi-n lat, am făcut una dintre cele mai frumoase dintre călătoriile mele în timp, m-am trezit întinzând mâna după primii fulgi de nea văzuţi anul acesta, m-am lipit speriată de spătarul scaunului la vederea vreunei fantome şi am râs dând din picioare la sfârşitul păţaniilor sărmanului Scrooge. Filmul nu este recomandat celor care nu au încă 12 ani (şi susţin recomandarea), însă tuturor celorlalţi, le doresc, din inimă, vizionare plăcută. Şi „Crăciun fericit!”


“O poveste de Crăciun”, o adevărată cursă multisenzorială realizată în viziunea regizorului Robert Zemeckis, surprinde esenţa fantastică a poveştii clasice a lui Charles Dickens, într-un film eveniment, o producţie 3D revoluţionară.

Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) îşi începe vacanţa de Crăciun cu obişnuitul său dispreţ mărunt, răstindu-se la funcţionarul său credincios (Gary Oldman) şi la voiosul lui nepot (Colin Firth). Scrooge le arată clar că nu are nici cea mai mică intenţie de a se bucura de sărbători şi, ca întotdeauna, pleacă acasă – singur – unde se întâlneşte cu fantoma lui Joseph Marley, partenerul său de afaceri, care a murit. Marley, care plăteşte în viaţa de apoi preţul pentru propria zgârcenie, speră să îl poată ajuta pe Scrooge să evite o soartă similară şi îi spune că va fi vizitat de trei spirite. Dar când fantoma Crăciunului Trecut, Prezent şi Viitor îl poartă pe bătrânul Scrooge într-o incursiune menită să îi deschidă ochii, dezvăluindu-i adevăruri pe care el nu prea vrea să le accepte, acesta se vede obligat să îşi deschidă inima şi să repare anii plini de răutate, înainte de a fi prea târziu.

Walt Disney Pictures şi ImageMovers Digital prezintă “O poveste de Crăciun”, o producţie regizată de Robert Zemeckis după propria adaptare bazată pe nuvela clasică a lui Charles Dickens. Acesta este primul film ImageMovers Digital care a fost creat de Robert Zemeckis, Steve Starkey şi Jack Rapke folosind o tehnologie specială – 3D performance capture – un film realizat în exclusivitate pentru Walt Disney Studios. “O poveste de Crăciun” este un film produs de Starkey, Zemeckis şi Rapke.

Distribuţia extraordinară este condusă de multitalentatul actor Jim Carrey, care, la fel ca mulţi dintre partenerii săi de distribuţie, apare în mai multe roluri importante în acest film. Pe lângă rolul lui Ebenezer Scrooge la diverse vârste, mai tânăr sau mai bătrân, Carrey aduce la viaţă fantoma Crăciunului Trecut, Prezent şi Viitor.

Lui Carrey i se alături un grup divers de actori talentaţi. Gary Oldman este angajatul năpăstuit al lui Scrooge, Bob Cratchit; băieţelul bolnav al acestuia, Micul Tim; dar şi fantoma lui Joseph Marley, partenerul de afaceri al lui Scrooge, acum mort. Colin Firth joacă rolul lui Fred, nepotul voios şi bun la suflet al lui Scrooge. Robin Wright Penn este Belle, cea care cu mult timp în urmă i-a furat inima lui Scrooge; dar şi Fan, sora lui Scrooge, acum moartă şi ea. Unul dintre cei mai distinşi actori ai Angliei, Bob Hoskins se reîntâlneşte cu Zemeckis jucând rolul Bătrânului Fezziwig, căruia Scrooge i-a fost ucenic în tinereţea sa, dar şi rolul Bătrânului Joe, care are o prăvălie de vechituri şi cumpără aşternuturile şi perdelele lui Scrooge după ce acesta “moare”. Cary Elwes completează distribuţia şi joacă mai multe roluri, între care tânărul Dick Wilkins, vechiul coleg de cameră al lui Scrooge.

Echipa de creaţie este formată din designer-ul de producţie Doug Chiang, directorul de imagine Robert Presley, editorul de film Jeremiah O’Driscoll, compozitorul Alan Silvestri şi supervizorul efectelor speciale, George Murphy.

Echipa de filmare admiră viziunea scriitorului

Considerată a fi una dintre cele mai minunate poveşti de Crăciun spuse vreodată şi savurată în fiecare an de milioane de oameni, de sărbători, “O poveste de Crăciun” a fost iniţial publicată de însuşi Charles Dickens în 1843. Nuvela s-a bucurat imediat de un succes care avea să reziste ani şi ani, devenind o tradiţie de sărbători pentru generaţii întregi. A fost prima poveste scrisă vreodată despre călătoria în timp şi poate cea mai îndrăgită poveste cu fantome din lume.
În esenţă, însă, este o poveste despre izbăvire. “Tuturor ne place o poveste bună, despre transformări”, spune Jim Carrey, “în care cineva vede lumina, are o revelaţie şi îşi dă seama ce este cu adevărat important în viaţă. Iar aceasta este una dintre cele mai extraordinare poveşti de acest fel scrise vreodată.”

Desigur, fantomele sunt cele care îl ajută pe ţâfnosul Scrooge să se schimbe.
• Fantoma Crăciunului Trecut (Jim Carrey) apare sub forma unei flăcări care pâlpâie—Dickens descrie Fantoma ca pe o “coloană limpede şi strălucitoare de lumină”. Fantoma îl însoţeşte pe Scrooge într-o călătorie înapoi în timp, către diverse momente din trecutul lui. El se vede în tinereţe, ca ucenic al lui Fezziwig (Bob Hoskins), ca un tânăr plin de energie, care stătea de vorbă cu colegul său, Dick Wilkins (Cary Elwes), apoi ca un bărbat îndrăgostit de Belle şi logodit cu ea (Robin Wright Penn). Amintirile îl afectează puternic pe Scrooge.
• Fantoma Crăciunului Prezent (Jim Carrey) — un uriaş voios, drapat într-o robă — soseşte să îi arate lui Scrooge cum e cu adevărat viaţa lui actuală. Scrooge e dus în casa Cratchit, unde vede situaţia precară a angajatului său şi faptul că acesta are un fiu grav bolnav, pe Micul Tim (Gary Oldman). De asemenea, Fantoma îi dă voie lui Scrooge să asiste la petrecerea de Crăciun a nepotului lui, unde cei doi sunt martorii unui joc cu ghicitori în care viaţa zgârcitului Scrooge este sursa tuturor glumelor.
• Urmează poate cel mai tulburător moment, Fantoma Crăciunului Viitor (Jim Carrey), care îl poartă pe Scrooge în viitor, când se investighează moartea recentă a unui bărbat fără nume. Oamenii de afaceri discută despre averea celui mort, Bătrânul Joe (Bob Hoskins) şi doamna Dilber (Fionnula Flanagan) îşi împart aşternuturile şi perdelele răposatului. Scrooge cere să afle cine este bărbatul şi e şocat să îşi citească propriul nume pe piatra de mormânt. Dacă i s-ar mai putea oferi o şansă…

Realizatorii filmului au considerat că nici unul dintre filmele de până acum nu a surprins cu adevărat povestea aşa cum şi-a dorit cu adevărat Dickens. “E ca şi cum Charles Dickens ar fi scris această poveste special pentru a fi un film – atât este de plină de elemente vizuale şi cinematografice,” spune Zemeckis. “Este cea mai grozavă poveste scrisă vreodată despre o călătorie în timp, iar eu am vrut să fac filmul exact aşa cum cred că şi l-a închipuit iniţial autorul.”

“O poveste de Crăciun’ e o poveste clasică, plină de interpretări actoriceşti uluitoare şi elemente vizuale plinede forţă,” adaugă producătorul Steve Starkey. “Are tot ce trebuie.”
”Performance capture” este o tehnologie specială, care înregistrează digital jocul actorilor, cu camere computerizate care acoperă un câmp vizual complet, de 360 grade. Filmul va fi prezentat în Disney Digital 3D™. Tehnologia permite echipei care a realizat filmul să prezinte o lume dickensiană autentică, fără restricţii artistice, transportând publicul într-o epocă şi un loc care până acum nu erau accesibile.

“Tehnologia mă eliberează pe mine, ca regizor,” spune Zemeckis. “Îmi permite să separ aspectul cinematografic de realizarea unui film, ceea ce reprezintă un element pe care toţi regizorii încearcă să îl controleze. Acum, pot să îmi dau seama de magia interpretărilor actoriceşti ale întregii distribuţii. Este amestecul perfect care îţi permite să te bucuri de acele accidente minunate care se produc când un actor îşi interpretează rolul, căci poţi să transpui limbajul cinematografic în film.”

Starkey adaugă: “Personajele din poveste sunt parcă mai convingătoare decât în viaţa reală – fantomele şi chiar însuşi Scrooge, care evoluează în timp. Cu această nouă formă de cinema putem face lucruri pe care nu aveam cum să le facem înainte.”

După părerea lui Zemeckis, “O poveste de Crăciun” este filmul perfect pentru a demonstra cât de departe a ajuns această tehnologie specială, performance capture, care le permite regizorilor să fie inovatori şi în acelaşi timp să scoată în evidenţă punctele forte ale distribuţiei lor. Pentru actori, e un proces fascinant, căci îşi joacă rolurile fără costume, fără machiaj fizic şi cu decoruri foarte sumare. Carrey şi restul distribuţiei au făcut eforturi să devină personajele respective. “Mulţi oameni cred că aceste filme sunt un soi de muncă de dublaj,” spune Carrey, “dar, de fapt, ele cer interpretări complete din partea actorilor.”

Dacă tehnologia le-a permis realizatorilor filmului libertatea incredibilă de a crea noi decoruri şi personaje care nu au mai fost văzute niciodată până acum pe marele ecran, în final, totuşi, povestea e cea mai importantă, spune Zemeckis. “Iei cel mai meschin om în viaţă şi îi arăţi cu cea a greşit… Iar noi avem voie să asistăm la această călătorie.”

Distribuţia unei poveşti clasice

Încă de când a început să scrie scenariul, Robert Zemeckis s-a gândit la un singur actor pentru rolul lui Scrooge—Jim Carrey.

“Jim nu e numai un actor minunat. E un adevărat cameleon,” spune Starkey. “Îşi poate modifica trupul aşa cum niciun alt actor nu poate. Este extrem de mobil, de versatil ! Nu mi-aş fi putut imagina acest film fără el.”

Nici regizorul nu ar fi putut. Zemeckis nu se îndoia că talentul lui Carrey, un actor atât de talentat şi plin de imaginaţie, îl făcea absolut necesar pentru rolul lui Scrooge. “Când am realizat primul meu film cu tehnologia specială “performance capture”, mi-am dat seama ce potenţial uriaş avea această tehnologie şi m-am gândit imediat că, la ora actuală, actorul cu cel mai mare potenţial pentru acest stil de lucru este Jim Carrey”, spune regizorul. “Faţa lui e incredibil de expresivă, iar el se pricepe extraordinar de bine să creeze personaje diverse, îşi poate schimba complet trăsăturile fizice. Acest uriaş talent al lui ca actor şi comic este evident în interpretarea sa.”

“Scrooge,” spune Jim Carrey, “nu e un om căruia să îi placă prea mult viaţa lui. Vrea să o trăiască de unul singur. Nu e un pustnic care trăieşte în vârf de munte, ci un tip care vrea să îşi amenajeze cuşca într-un mod cât mai comod posibil, fiindcă, dacă iese afară din ea, riscă să fie văzut de oameni. Riscă să afle oamenii că are inima zdrobită şi plină de amărăciune.”

Dar Jim Carrey consideră că Scrooge nu e un simplu zgârcit. “Nimeni nu are o singură trăsătură. Cu toţii avem mai multe. În general, dacă dai totul deoparte, vezi unde se ascunde şi bunătatea.”

Jim Carrey nu joacă doar rolul lui Scrooge cel bătrân şi zgârcit, ci, datorită avantajelor oferite de noua tehnologie a filmului, joacă rolul acestui personaj la orice vârstă — de la un băieţel de 7 ani, singur şi fără prieteni, care stă deoparte la şcoală, până la bătrânul gârbovit şi slăbit. Tehnologia surprinde talentul actoricesc unic al lui Carrey, actorul care modelează expert evoluţia personajului pe parcursul întregii sale vieţi. “E un om care suferă,” spune Carrey. “Un om pe care nimeni nu îl mai iubeşte.”

Tot Carrey joacă şi rolul Fantomelor Crăciunului Trecut, Prezent şi Viitor. “Cum fantomele sunt toate un soi de prelungire a fiinţei lui Scrooge, era normal să aibă toate câte ceva din Scrooge în ele,” spune Zemeckis. “A fost deci perfect să îl invităm pe Jim să joace toate aceste roluri.”
Zemeckis a cerut mai multor actori să joace mai multe roluri. Gary Oldman este micul, dar optimistul Bob Cratchit, dar şi băieţelul suferind al acestuia, Micul Tim, apoi devine fantoma lui Marley. “Am angajat un mare actor, care este el însuşi un maestru al deghizărilor,” spune Zemeckis.

“Gary Oldman este unul dintre cei mai minunaţi actori ai zilelor noastre. El a acceptat să joace toate aceste roluri, care necesită aspecte, personalităţi şi experienţe atât de diferite – şi este uimitor să îl priveşti !” adaugă Rapke.

Actorul britanic Colin Firth, care are o pregătire clasică, e unul dintre puţinii membri ai distribuţiei care are un singur rol, dar ocupă o poziţie esenţială în film. Firth joacă rolul optimistului nepot Fred, care, cu voioşia şi perspectiva sa asupra vieţii, e în contrast izbitor cu morocănosul unchi Scrooge.

Robin Wright Penn, care a apărut în alte două filme ale lui Zemeckis: “Beowulf”, filmul realizat de acesta cu aceeaşi tehnnologie specială, performance capture, dar şi într-o altă producţie atât de apreciată a sa, “Forrest Gump”. Acum, Robin Wright Penn joacă rolul lui Belle, frumoasa tânără pe care Scrooge decide să nu o curteze, întorcând spatele unei vieţi pline de iubire şi lumină. De asemenea, Penn mai joacă rolul lui Fan, sora mai mică a lui Scrooge, la care acesta a ţinut foarte mult, fără a mai reuşi vreodată să îşi revină pe deplin după moartea ei prematură.

Echipa care a realizat filmul a apelat la unul dintre cei mai distinctivi actori britanici, Bob Hoskins, invitându-l să se alăture distribuţiei. Hoskins a abandonat şcoala la vârsta de 15 ani pentru a-şi clădi o carieră actoricească. Rolul cu care a dat “marea lovitură” a venit în 1987, când a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru “Mona Lisa”. A continuat să vrăjească publicul cu roluri din filme precum “Nixon”, “Maid in Manhattan” şi “Mrs. Henderson Presents”.

Alături de Hoskins, în rolul Doamnei Dilber apare actriţa irlandeză instruită la Abbey Theatre, Fionnula Flanagan. Flanagan a apărut în filme precum “Divine Secrets of the Ya Ya Sisterhood”, “Transamerica”, şi “Waking Ned Divine”. Realizatorii filmului au invitat-o pe Flanagan să joace rolul menajerei lui Scrooge, o femeie nevoiaşă, care profită de moartea prematură a stăpânului ei pentru a-i fura din casă diverse lucruri, pentru care se ceartă cu Bătrânul Joe.

Multitalentatul Cary Elwes se alătură distribuţiei interpretând o adevărată menajerie de personaje, extrem de diverse: scripcarul nebun care cântă la marea petrecere a lui Fezziwig; Dick Wilkins, colegul de cameră pe care l-a avut Scrooge cu ani în urmă; un om de afaceri alungat de Scrooge când îi cere acestuia să facă donaţii pentru sărmani.

Distribuţia este completată de Leslie Manville, în rolul Doamnei Cratchit, Leslie Zemeckis în rolul soţiei lui Fred şi Paul Blackthorne, în rolul soţului lui Belle. Cu vârste între 7 şi 17 ani, şase tineri actori au interpretat zeci de personaje, între care copiii familiei Cratchit, copiii lui Belle, diverşi ştrengari ai străzii şi copii plecaţi cu colindul de Crăciun. Printre ei se numără Sage Ryan, Sammi Hanratty, Molly Quinn, Daryl Sabara şi fraţii Ryan şi Raymond Ochoa.

Coloana sonoră

Regizorul Robert Zemeckis nu a stat prea mult pe gânduri până a ales numele la care a făcut apel pentru muzica filmului “O poveste de Crăciun”. Compozitorul Alan Silvestri a fost prima lui opţiune. “Eu şi Alan avem o îndelungată relaţie profesională, care se întinde pe 25 de ani în urmă,” spune Zemeckis.

Producătorul Jack Rapke spune: “E un adevărat privilegiu că unul dintre cei mai mari tenori ai vremurilor noastre ne-a susţinut cu talentul său, interpretând o melodie atât de plină de forţă şi emoţie. Ne considerăm cu adevărat norocoşi pentru acest lucru!”

Pentru “O poveste de Crăciun”, cei doi au folosit acelaşi proces de colaborare ca şi pentru celalte filme ale lor. “Ca întotdeauna,” spune Zemeckis, “i-am cerut lui Alan să sublinieze emoţia fiecărei scene.”

Producătorul Jack Rapke adaugă: “Muzica reprezintă un element esenţial pentru întregul film. Este ultima noastră şansă de a spune povestea, subliniind fiecare emoţie, fiecare moment de suspans.”

Partitura clasică a lui Silvestri a fost înregistrată de o orchestră cu 103 instrumente, în Los Angeles. “Este o partitură dinamică, plină de forţă,” spune Rapke. “E blândă atunci când trebuie să fie blândă şi puternică atunci când trebuie să fie puternică.”

Alan Silvestri a făcut echipă cu Glen Ballard pentru a crea melodia perfectă, care să încununeze filmul. “God Bless Us Everyone” (“Dumnezeu să ne binecuvinteze pe noi toţi”) este o melodie originală, inspirată de celebra replică a Micului Tim, de la sfârşitul filmului, şi a fost interepretată de nimeni altul decât Andrea Bocelli. Zemeckis spune: “Bocelli a auzit melodia minunată compusă de Glen Ballard şi Alan Silvestri şi a decis imediat că vrea să o înregistreze el. Cred că melodia va deveni o piesă clasică de Crăciun.”

Rapke adaugă: “Am auzit că Andrea Bocelli lucra la un album de Crăciun. Astrele s-au aliniat aşa cum trebuia şi – cu puţin efort – el a reuşit să înregistreze pentru noi această melodie incredibilă. Este un adevărat privilegiu că unul dintre cei mai mari tenori ai vremurilor noastre ne-a susţinut cu talentul său, interpretând o melodie atât de plină de forţă şi emoţie. Ne considerăm cu adevărat norocoşi pentru asta!”

“Disney înseamnă să visezi – şi mi-a făcut o mare plăcere să fac parte din acest proiect,” spune Bocelli. “Noi toţi, părinţi şi copii deopotrivă, am crescut aşteptând Crăciunul alături de acele personaje atât de mult iubite de diverse generaţii, adevărate simboluri ale bunătăţii, care şi-au păstrat intactă forţa, de-a lungul timpului.”

Andrea Bocelli nu a înregistrat doar versiunea în engleză a melodiei, ci şi pe cele în spaniolă şi italiană. “Mai multe limbi străine, dar un singur Crăciun, o singură muzică – muzica inimii,” spune Bocelli.

Despre distribuţie

Jim Carrey a fost văzut recent în comedia hit de la Warner Bros. “Yes Man,” în regia lui Peyton Reed. În 2008, Carrey i-a împrumutat vocea sa Elefantului Horton din hit-ul blockbuster “Horton Hears a Who!,” o versiune 20th Century Fox de animaţie pe computer a cărţii clasice Dr. Seuss.

Născut pe 17 ianuarie 1962 în Newmarket, Ontario, Jim Carrey ştia deja la vârsta de 3 ani că avea showbiz-ul în sânge. La 15 ani, a plecat la Toronto ca să apară cu un număr în Yuk Yuks, celebrul club de comedie. După aceea, cariera lui a demarat în forţă şi în următorii câţiva ani a lucrat în cluburi de comedie din toată Canada. În 1981, la 19 ani, şi-a făcut bagajele şi s-a mutat la Los Angeles. A devenit imediat o prezenţă obişnuită la Mitzi Shore’s Comedy Store, atrăgând atenţia lui Rodney Dangerfield, o adevărată legendă a comediei. Dangerfield a fost atât de impresionat de tânărul comic, încât cei doi au început să facă turnee împreună. Atunci au început “să se lege” lucrurile pentru Jim Carrey.

Pe parcursul carierei sale, actorul veteran Cary Elwes a interpretat numeroase roluri de excepţie, foarte diverse. De curând, a încheiat filmările la “A Little Murder,” unde joacă alături de Terrence Howard, şi “Flying Lessons,” alături de Christine Lahti şi Hal Holbrook. Înainte de aceste filme, a lucrat la filmul lui Steven Spielberg “Tintin” şi a jucat în producţia independentă “Shadows,” alături de William Hurt.

Actor britanic cu pregătire clasică, binecunoscutul Colin Firth este un veteran al filmului, televiziunii şi teatrului, cu un palmares impresionant, care se întinde pe trei decenii. Adaptabilitatea lui Colin Firth a fost recunoscută în drame şi comedii deopotrivă, câştigându-i aprecierile criticilor şi numeroase premii, între care nominalizări pentru Premiile Screen Actors Guild, o nominalizare la Premiul Emmy şi multiple nominalizări la Premiile BAFTA.

Având la activ aproape 20 de ani ca prezenţă de faimă mondială în numeroase filme importante, Gary Oldman este cunoscut milioanelor de fani din roluri precum Sirius Black (Naşul lui Harry Potter), Commisarul Jim Gordon (Partenerul lui Batman în lupta împotriva celor răi), Dracula, Beethoven, Lee Harvey Oswald, Joe Orton, Sid Vicious şi teroristul care a deturnat avionul Air Force One al lui Harrison Ford. A mai apărut în filmele lui Luc Besson, “The Professional” şi “The Fifth Element” şi a jucat rolul lui Dr. Zachary Smith din “Lost in Space.”

Unul dintre cei mai distinctivi actori ai Angliei, Bob Hoskins se bucură de succes pe ambele maluri ale Atlanticului, jucând frecvent în diverse producţii britanice şi americane. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără “Who Framed Roger Rabbit?”, “Cotton Club”, “Mermaids”, “Nixon”, “Maid in Manhattan” şi “Mrs. Henderson Presents”.

Robin Wright Penn şi-a făcut debutul în filmul cult clasic al lui Rob Reiner “The Princess Bride” şi de atunci a devenit una dintre cele mai apreciate actriţe de cinema.

Fionnula Flanagan este o vedetă premiată a marelui ecran şi a scenei. De curând, a apărut alături de Jim Carrey în comedia hit “Yes Man”.

Echipa care a făcut filmul

Robert Zemeckis (regizor, producător, scenarist) a câştigat Premiul Oscar, Globul de Aur şi Premiul Director’s Guild of America pentru “Cel mai bun regizor” cu filmul de uriaş succes “Forrest Gump”. Printre numeroasele premii pe care le-a mai primit acest film se numără Oscarul pentru “Cel mai bun actor” (Tom Hanks) şi “Cel mai bun film”. Robert Zemeckis a făcut din nou echipă cu Tom Hanks pentru drama contemporană “Cast Away”, unde filmările au fost împărţite în două secţiuni, lipite de producţia filmului “What Lies Beneath”.

Partenerii de la ImageMovers, Zemeckis, Starkey şi Rapke, au format recent ImageMovers Digital, pentru a se concentra asupra filmelor realizate pentru Walt Disney Studios cu această tehnologie specială, numită “performance capture”. Iniţiativa continuă această tehnologie specială, cu care cei trei au făcut eforturi pionierat în filmele regizate de Zemeckis “The Polar Express” şi “Beowulf”, dar şi în filmul regizat de Gil Kenan, “Monster House”.

Steve Starkey (producător) a câştigat un Oscar, fiind unul dintre producătorii filmului “Forrest Gump”, premiat la categoria “Cel mai bun film”. În regia lui Robert Zemeckis, avându-l pe Tom Hanks în rolul principal, filmul a intrat pe lista producţiilor cu cele mai mari încasări din toate timpurile şi a primit şase Premii Oscar, inclusiv pentru “Cel mai bun regizor” şi “Cel mai bun actor”, dar şi Globul de Aur, Premiul National Board of Review în 1994, două Premii ale Publicului, Premiul Producers Guild Golden Laurel Award, fiind în plus şi nominalizat la Premiul BAFTA pentru “Cel mai bun film”.

Jack Rapke (producător) şi-a început ascensiunea către postul de preşedinte al ImageMovers Digital atunci când, absolvind şcoala de film de la NYU, s-a mutat la Los Angeles în 1975, ca să lucreze în camera pentru corespondenţă a Agenţiei William Morris. După numai patru ani, Jack Rapke cel tenace s-a alăturat Agenţiei Creative Artists (CAA), unde în următorii 17 ani a urcat hotărât treptele ierarhiei profesionale, pentru a deveni unul dintre cei mai puternici agenţi de la Hollywood.

În cei şapte ani cât a fost co-preşedintele departamentului pentru film al CAA, Jack Rapke şi-a cultivat un şir întreg de clienţi prestigioşi, între care Jerry Bruckheimer, Ridley Scott, Michael Mann, Harold Ramis, Michael Bay, Terry Gilliam, Bob Gale, Bo Goldman, Steve Kloves, Howard Franklin, Scott Frank, Robert Kamen, John Hughes, Joel Schumacher, Marty Brest, Chris Columbus, Ezra Sacks şi partenerii săi de la Imagine Entertainment, Ron Howard şi Brian Grazer. Cum era esenţial să construiască o companie de producţie pornind de la toţi aceşti clienţi, a fost doar o chestiune de timp până s-a decis să înfiinţeze această companie împreună cu unul dintre ei, mai exact cu Robert Zemeckis.

Andrea Bocelli (interpretul melodiei “God Bless Us Everyone”) este adesea descris ca o adevărată legendă, o legendă care şi-a început ascensiunea la Festivalul din 1994 de la Sanremo. În primii 15 ani ai carierei sale, Andrea Bocelli a avut un succes imens, după cum demonstrează uluitorul număr de 65 milioane discuri vândute.

“Nu cred că te hotărăşti să devii cântăreţ. E o decizie pe care o iau pentru tine reacţiile celor din jur.” Andrea Bocelli are privilegiul de a se bucura de două daruri, ambele cu adevărat extraordinare. Primul este tonalitatea vocii sale – catifelată şi puternică, atât de mobilă încât poate acoperi orice tip de repertoriu, de la imnuri sacre la melodii populare. Al doilea dar este mult mai delicat: faptul că nu vede i-a amplificat sensibilitatea cu care urmăreşte versurile în profunzime şi l-a făcut să perceapă mult mai nuanţat diversele tonalităţi şi expresii ale muzicii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook