26 august 2008

Dolina

Dupa ce a făcut furori în rolul de macho interpretat în „Swept Away” („Naufragiaţi”), împreuna cu Madonna, actorul italian Adriano Giannini revine pe marile ecrane cu filmul „Dolina”, o co-producţie Ungaria-România, care va avea premiera pe 29 august 2008, la Hollywood Multiplex şi Movieplex.

Dolina

Selecţionată la cea de-a 42-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Karlovy Vary, „Dolina” reprezintă cea mai recentă creaţie a celebrului regizor Zoltan Kamondi, al cărui vast palmares cuprinde şi o nominalizare la Globul de Aur, pentru filmul „Kisertesek”.

Cu o distribuţie internaţională, „Dolina” aduce pe marile ecrane, pe lângă nume celebre ale cinematografiei ungureşti – Piroska Molnár, János Bán -, şi actori români consacraţi – Coca Bloos, Ioana Abur -, deţinătorul rolului principal fiind actorul italian Adriano Giannini (cunoscut din filmele „Swept Away” şi „Ocean’s Twelve”).

O alegorie bizantină despre un regim despotic care şi-a propus să controleze un cătun adormit din centrul Europei – filmul „Dolina” este una dintre cele mai captivante producţii de calibrul legendarului film „Brazil”, în regia lui Terry Gilliam.

În viziunea publicaţiei „Variety”, Kamondi realizează cu succes o lume a intrigii şi trădării, o lume la fel de putredă ca şi gunoiul care o înconjoară, o operă care nu s-ar fi putut naşte fără sprijinul credincioasei sale echipe tehnice: şi-au adus o remacabilă contribuţie directorul de imagine Gábor Medvigy, regizorul artistic Gyorgy Arvai, precum şi costumele suprarealiste realizate de Edit Szücs şi Janos Breckl.

În centrul acţiunii se află Gabriel Ventuza (Adriano Giannini), care într-o zi primeşte o comandă din partea fratelui său mai mare, chiar înainte ca acestuia să i se garanteze eliberarea din închisoare timp de o zi. Gabriel trebuie acum să călătorească până în micul orăşel din estul Europei, Bogdanski Dolina, locul copilăriei sale, pentru a exhuma rămăşiţele tatălui său, faimosul escroc Victor Ventuza. Nevoit să-şi lase în urmă viaţa “lipsită de evenimente”, prioritatea lui Gabriel este acum îndeplinirea noii misiuni.

Filmul reprezintă o viziune suprarealistă a vremurilor nesigure de tranziţie, generate de schimbarea sistemului politic est-european, ilustrând maniera în care un mic burghez inofensiv venit din vest se transformă într-un escroc fără scrupule.

Adriano Giannini

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook