12 mai 2017

Ziua României pe Broadway, New York 2017

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Ziua României pe Broadway are loc duminică, 14 mai 2017, în New York, pe Broadway (între Liberty Street și Battery Park/Bowling Green Plaza). Orele între care se desfășoară evenimentul: 10:00 AM – 5:00 PM. Evenimentul este realizat împreună cu Fundația non-profit ZIUA USA (condusă de domnul Ștefan Minovici). Pe scena festivalului, iau cuvântul: doamna Ioana Gabriela Costache – consul general al României la New York, și doamna Mihaela Istrate, care transmite un mesaj din partea ICR adresat participanților, români și americani, la acest eveniment de tradiție al comunității româno-americane din New York și zonele învecinate.Ca în fiecare an, festivalul este dedicat valorilor și tradițiilor culturale românești. Sunt invitați artiști, dansatori, muzicieni și mesteșugari din diverse zone ale țării noastre. În cadrul acestui festival de mare vizibilitate, în inima Manhattan-ului, Festivalul Ziua României pe Broadway, împreună cu ICR New York, prezintă publicului american și internațional spectacolul de dans tradițional românesc susținut de opt călușari din cadrul Ansamblului folcloric „Maria Tănase”, din Craiova.

De asemenea, pe scenă mai evoluează: Valeria Arnăutu, Gheorghe Gheorghiu, George Rotaru, Brandușa Covalciuc, Ciprian Cocalia, Grupul Banatul, Roadrunners, Cosmina Badea, Abigail Budac, Ionela Bangala, Beatrice Andrei, Viorica Elen Onuț și designerul Ionela Bran.

Mai bine de 25.000 persoane sunt așteptate să participe la festival, într-un cadru autentic românesc, dar și într-una din cele mai frecventate zone ale metropolei americane, care atrage un număr imens de turiști din toată lumea.

ICR New York susține, și în acest an, Festivalul Ziua României pe Broadway (Romania Day on Broadway).

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...

One thought on "Ziua României pe Broadway, New York 2017"

  1. Statuiul Libertății spune:

    Prilej minunat pentru Uncle Sam și Uica Samoilă
    să mai dea și ei mână cu mână la un mic hot dog
    și o răchie din aia de-i mai zic unii și uișchi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook