10 septembrie 2014

Ziua Limbii Române la Roma

Ziua Limbii Române este marcată, şi în 2014, de Accademia di Romania in Roma, prin organizarea unei prezentări de carte.

Accademia di Romania in Roma organizează vineri, 12 septembrie 2014, de la ora 18:00, prezentarea cărții „Limba română – între paranteze”, urmată de o dezbatere, pe tema limbii române din afara granițelor României, care are loc în Sala de Conferinţe a Academiei.

În volumul prezentat, Eugenia Bojoga urmărește să răspundă la întrebarea: de ce limba română vorbită la Chişinău este altfel? Fireşte, altfel nu din punct de vedere gramatical sau lexical, ci din punctul de vedere al importanței ce i se acordă în simbolistica identitară din Republica Moldova, al statutului oficial pe care îl are (sau nu-l are) în societate, al modului în care cetățenii de acolo se raportează la ea.

Eugenia Bojoga este lector dr. la Catedra de Limba română şi lingvistică generală a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj, iar in prezent predă limba română la Universitatea Orientală din Napoli.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook