5 iulie 2022

Zilele Școlii londoneze de muzică Purcell School – la București

Pe 5 și 6 iulie 2022, de la 18:00, vor avea loc la ARCUB București două recitaluri organizate de Asociația ARTUAL și Purcell School Londra – Școala de muzică pentru copii talentați, în închiderea stagiunii Piano STAR.



Recitalul din 5 iulie este premiul-invitație acordat de ARCUB pentru Teodora Mincu și Daria Vasile, bursiere Piano STAR, ambele în vârstă de 15 ani. Ele au fost, de asemenea, premiate și de Purcell School cu o vizită de studiu la Londra. Programul celor două pianiste cuprinde lucrări din Beethoven, Liszt, Chopin, Rachmaninov și Scriabin. Teodora Mincu a studiat pianul la Iași, cu profesori de la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă și Conservatorul George Enescu, iar din toamna 2022 își va continua studiile la Purcell School Londra. Daria Vasile a studiat pianul la Școala de Muzică nr. 1 din București la clasa prof. Viorica Nistoroiu și din toamnă își va continua studiile la Colegiul Național de Muzică George Enescu, București. Ambele pianiste au obținut numeroase distincții, inclusiv la olimpiadele naționale de interpretare muzicală.

Recitalul din 6 iulie face parte dintr-un turneu organizat la fiecare doi ani de departamentul de pian al Purcell School Londra în țări europene, pentru celebrarea muzicii clasice. Clasa de pianiști în recital la București îi va prezenta pe Thomas Wang, Anastasia Gould, Benji Lock, Ozel Gunhanlar, Carolina Alves-Vitoriano, Zeju Fan, Reese Manglicmot și Samira Manole. Teodora Mincu și Daria Vasile se vor alătura pianiștilor londonezi pentru acest recital. Programul va avea două părți și va cuprinde lucrări din repertoriul romantic de Chopin, Liszt, Scriabin si Schumann, dar și din Prokofiev, Alexandru Pașcanu și Manglicmot. Programul va fi replicat și la Brașov, pe 7 iulie, la Filarmonica Brașov.

Recitalurile sunt coordonate de prof. William Fong, șeful catedrei de pian la Purcell School Londra și profesor la Academia Regală de Muzică din Londra. William Fong este, de asemenea, și director artistic al proiectului Piano STAR.

Piano STAR este o inițiativă a pianistei Kira Frolu, absolventă a Academiei Regale de Muzică din Londra, unde beneficiază de o bursă importantă pentru studiile de master în următorii doi ani. Kira este președinta Asociației ARTUAL, pe care a înființat-o în 2021 pentru a organiza proiecte pentru tinerii muzicieni din țară și de pretutindeni. Kira a început studiul pianului la Școala de Muzică nr. 3 București, a continuat la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti, la 15 ani a fost admisă la Purcell School și la 18 ani la Academia Regală de Muzică din Londra.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 6 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook