4 iunie 2015

Festivalul de Teatru pentru Copii şi Adolescenţi Mark Twain 2015

Mark Twain International School organizează în perioada 4–6 iunie 2015 la Teatrul de pe Lipscani – Sala Rapsodia din Centrul Vechi, cea de-a XI-a ediție a Festivalului de Teatru pentru Copii și Adolescenți Mark Twain. Festivalul își propune să sprijine copiii și adolescenții care doresc să se exprime și să se dezvolte artistic prin intermediul teatrului și își doresc o carieră în domeniul scenei.

Intrarea la acest Festival este liberă.

Program:

  • Joi, 4 iunie, 13:00-21:30 – Secțiunile Școala primară & Gimnaziu
  • Vineri, 5 iunie, 12:30-21:30 – Secțiunea Liceu
  • Sâmbătă, 6 iunie, 13:00-17:00 – Spectacol de gală & Festivități de premiere

În semn de recunoaștere a inițiativelor culturale remarcabile ale MTIS, Alteța Sa Regală Principesa Margareta a României a acordat Înaltul Patronaj Festivalului de Teatru pentru Copii și Adolescenți Mark Twain, începând din cu a VIII-a editie, iunie 2012.

Festivalul de Teatru Mark Twain pentru Copii și Adolescenți este unul dintre cele mai vechi și ample proiecte culturale organizate de Mark Twain International School, selectând anual peste 50 de școli din România care să concureze pe scenele Teatrului pentru Copii Ion Creangă sau ale Teatrului Lipscani din București.

Festivalul, ajuns la a XI-a ediție în 2015, implică în fiecare an peste 1500 de elevi artiști și spectatori la acest eveniment dedicat teatrului și artelor scenice. La fiecare ediție, membri distinși din lumea teatrului profesionist și a educației artistice sunt invitați să facă parte din juriul festivalului pentru a valida competiția strânsă pe cele patru secțiuni de vârstă, precum și manifestarea artistică, culturală în totalitatea ei. Încă de la primele ediții, s-au alăturat juriului actori și regizori de excepție precum Ion Arcudeanu, Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitănescu, George Ivașcu, Catrinel Dumitrescu, Alice Barb, Monica Davidescu, Anca Sigartău, JoJo, Mirela Zeta, Andrei Duban, Alexandru Jitea, Gabriel Coveseanu, Crina Matei și Theodora Herghelegiu.

În concurs vor evolua cele mai bune 35 de trupe din școlile și liceele bucureștene, pe scenă urcând peste 500 de tineri artiști. Festivalul cuprinde 3 secțiuni: Școală Primară, Gimnaziu și Liceu, iar Festivitățile de Premiere și Spectacolele de Gală vor avea loc sâmbătă, 6 iunie. Mark Twain International School și sponsorii evenimentului vor acorda diplome și premii tuturor participanților.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook