22 septembrie 2010

Workshop de Arta Actorului – metoda Meisner

Teatrul Fără Frontiere organizează în perioada octombrie-decembrie 2010 un nou Workshop de Arta Actorului, metoda Sanford Meisner.

Condus de lect. univ. dr. Mihaela Sîrbu, cursul este singurul de acest gen din România și este compus din mai multe module, care împreună se constituie într-un program intensiv de formare actoricească. Workshopul se adresează atât începătorilor (persoanelor care doresc o pregătire intensă și rapidă în arta actorului), cât și studenților și actorilor cu experiență, oferindu-le acestora o modalitate nouă de abordare a Artei Actorului.

Metoda lui Sanford Meisner câștigă tot mai mult teren în ultimii ani în cadrul școlilor de teatru din străinătate, pe de o parte fiindcă propune cea mai concretă, bine structurată și exhaustivă abordare a artei actoricești, pe de altă parte fiindcă, prin exercitii specifice, obligă actorul să se raporteze în mod real la circumstanțe imaginare, să se bazeze pe simțuri, să fie prezent, să acționeze și să reacționeze în funcție de situația dată.

“Munca lui Sanford Meisner este și a fost să împărtășească studenților o metodă organizată pentru crearea unui comportament real și veridic în interiorul circumstanțelor imaginare ale teatrului” afirma Sydney Pollack, student al lui Meisner și apoi asistentul său timp de șase ani.

Cursul se desfășoara timp de 10 săptămâni, de două ori pe săptămână, fiecare întâlnire având trei ore. Prezența pe durata cursului este obligatorie. Înscrierile se fac pe baza CV-ului, dar și a unui interviu personal.

Data limită de înscriere este 5 octombrie 2010.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook