6 noiembrie 2018

Valori morale în Anul Centenarului

Institutul Cultural Român în parteneriat cu Universitatea din București, prin Centrul de Cercetare în Etică Aplicată, organizează marţi, 6 noiembrie 2018, de la ora 18:00, în Sala Mare a ICR (Aleea Alexandru, 38), dezbaterea „Valori morale în Anul Centenarului”. Iau cuvântul prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rector al Universităţii din Bucureşti, Valentin Mureșan (Facultatea de Filosofie, UB), prof. univ. dr. Viorel Vizureanu (Facultatea de Filosofie, UB), conf. univ. dr. Cristian Iftode (Facultatea de Filosofie, UB), lect. univ. dr. Emilian Mihailov (director executiv al Centrului de Cercetare în Etică Aplicată).



Dezbaterea este un excelent prilej de reflecţie asupra progresului şi a valorilor morale care au marcat parcursul istoric al României în ultimii o sută de ani. Cu această ocazie, participanţii la discuţie evocă legătura intimă dintre Centenarul Marii Uniri şi problematica valorilor morale, o legătură ce reflectă dimensiunea dublă a idealului Marii Uniri, nu doar politică, ci și profund morală.

Totodată, dezbaterea constituie şi o provocare de reflecție asupra prezentului românesc, la 100 de ani de la Marea Unire. Întrebarea sub care stă întregul eveniment este: Cât de mult am învăţat împreună în ultima sută de ani, unde suntem acum şi, mai ales, care sunt perspectivele morale ale societăţii româneşti.

Intrarea este liberă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook