29 iunie 2010

William Kamkwamba: Cum am valorificat vântul

La vârsta de 14 ani, în sărăcie şi foamete, un băiat Malawian a construit o moară de vânt pentru a-şi alimenta casa familiei lui. Acum, la 22 de ani, William Kamkwamba, care vorbeşte la TED, aici, pentru a doua oară, împărtăşeşte cu cuvintele lui povestea emoţionantă a invenţiei care i-a schimbat viaţa.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

One thought on "William Kamkwamba: Cum am valorificat vântul"

  1. andrei spune:

    daca copiilor nostri nu li s-ar pune mingea de fotbal in mana, spunanduli-se ca asta ne dezvolta, ca se ocupa guvernul de problemele nostre, tu du-te si te distreaza, poate ca am avea o sansa sa avem acces la un cost mai mic al energiei (chiar si gratis). la cat de inventivi, la cata imaginatie au, la cat de altruisti sunt adolescentii, sunt sigura ca ar inventa lucruri utile, cu costuri cat mai mici. pentru asta copiii trebuie sa invete fizica in scoala predata in laboratoare echipate, de profesori care sa-i ajute sa inteleaga. in scolile sarace din India, copiii invata despre electricitate, magnetism experimentand cu bete si cutii de chibrite, capace de la sticlele de plastic etc. este un domeniu foarte frumos. pacat ca nu se vrea ca copii sa invete despre asta. acum politica e una axata pe …sport, pentru ca asta aduce voturi parlamentarilor nostri si bani extrem de multi in conturile canalelor sportive si meltenilor cu 4 clase din fotbal pentru ca cei care ne conduc isi inchipuie ca asta e nivelul nostru. chiar si antena3 se foloseste de sport, pentru ca mizeaza pe sutele de mii de microbisti care ar iesi in strada in cazul in care aceasta televiziune ar fi inchisa. numai ca singurii care pierd suntem noi: copiii, parintii, bunicii care cotizam cu multi bani la conturile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook