7 august 2009

Vrei să te însori cu mine?

Începând de vineri, 14 august 2009, poate fi vizionat în România filmul „Vrei să te însori cu mine?” („The Proposal”), o comedie regizată de Anne Fletcher, după un scenariu original de Peter Chiarelli, cu Sandra Bullock şi Ryan Reynolds în rolurile principale. Premiera are loc în cinematografele Movieplex, Multiplex, Cinema City (din Iaşi, Bacău, Timişoara, Cluj), Odeon, The Light, Starplex, Cityplex, Cinema Pro şi Băneasa Drive in Cinema.



Când Margaret (interpretată de Sandra Bullock), un important editor de carte din New York, riscă să fie repatriată în Canada sa natală, obişnuită să gândească rapid, declară că este de fapt logodită cu asistentul ei, Andrew (interpretat de Ryan Reynolds), care nu bănuieşte nimic şi pe care îl chinuie de mai mulţi ani. El este de acord să îi facă jocul, dar impune câteva condiţii proprii. Surprinzătorul cuplu se îndreaptă către Alaska, pentru a cunoaşte capricioasa familie a lui Andrew (Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Betty White), iar tânăra femeie care la oraş deţinea întotdeauna controlul se trezeşte prinsă într-un şir de situaţii comice tipice, ca de “peşte pe uscat”. Pregătind o nuntă neaşteptată şi urmăriţi de un ofiţer al Biroului de Imigrare, Margaret şi Andrew acceptă fără prea multă tragere de inimă să respecte acest plan, în ciuda consecinţelor sale.

Din distribuţia acestei comedii de vară mai fac parte: Malin Akerman în rolul lui Gertrude, tânăra femeie plină de viaţă pe care Andrew a lăsat-o în urma lui; câştigătorul Premiului Tony – Denis O’Hare, în rolul unui ofiţer hotărât al Biroului de Imigrare, şi Oscar Nuñez, în rolul unui dansator exotic lipsit de orice exotism.

Un lucru a atras-o pe regizoarea Anne Fletcher la filmul “The Proposal”, mai mult decât orice altceva — comedia. “Îmi place comedia atât de mult, încât consider că a făcut dintotdeauna parte din fibra fiinţei mele,” spune Fletcher. “Eu însămi am lucrat ca actriţă de scheciuri şi improvizaţii. Comedia mă face fericită ! După ce am regizat ‘Step Up,’ mi-am dorit să fac o comedie. Dar nu poţi să te arunci pur şi simplu asupra unui proiect. Mai întâi trebuie să îţi demonstrezi valoarea.”

Fletcher şi-a demonstrat valoarea cu comedia romantică din 2008 “27 Dresses”. “Am avut şansa să îmi “exersez” puţin mâna pentru comedii. Şi apoi s-a ivit proiectul ‘The Proposal’, care era plin de momente comice,” spune regizoarea. “Sandra Bullock este un geniu al comediei. Nu există altcineva cu care să se poată compara. Am fost absolut uluită de profesionalismul ei, talentul, gândirea şi simţul umorului pe care le-a demonstrat. Iar Ryan Reynolds este la rândul lui unic – un soi de combinaţie între Jack Lemmon şi Chevy Chase.”

Producătorul Todd Lieberman s-a simţit atras de premisa filmului: “Am reacţionat la ideea de relaţie între o femeie mai în vârstă şi un bărbat mai tânăr. Dinamica celor două personaje este cu adevărat comică,” spune Lieberman. “Avem un asistent care a visat să lucreze ca editor toată viaţa lui, dar care se mută la New York şi începe să lucreze pentru o şefă absolut odioasă.”

Margaret Tate – sau, altfel spus, “şefa cea odioasă” – a uimit-o pe Fletcher. “La început, Margaret este o femeie de afaceri, dură, interesată doar de munca ei. Vrea să ajungă cât mai sus – ăsta este unicul ei ţel în viaţă,” spune regizoarea. ”Când o studiezi mai atent, vezi că are o mulţime de defecte. Margaret e foarte dură la început, dar pe parcursul filmului redevine ea însăşi.”

Scenaristul Peter Chiarelli o consideră pe Margaret o directoare extrem de competentă. “Dar ca femeie, a fost nevoită să îşi menţină multă vreme această mască de control absolut, ca să nu fie văzută niciodată într-un moment de slăbiciune,” spune Chiarelli. “Asta o consumă. A sacrificat multe ca să ajungă să se bucure de un succes atât de mare. Omul cu care are cea mai apropiată relaţie din viaţa ei este asistentul ei. Ideea filmului mi-a venit după experienţa mea de la Hollywood, unde am lucrat cu directori de uriaş succes şi asistenţii lor,” continuă Chiarelli. “Între aceste două poziţii se formează o relaţie intimă – deşi şefii nu ştiu nimic despre asistenţii lor. Prioritatea mea a fost întotdeauna să surprind aspectele comice.”

Ca urmare, spune Chiarelli, şi-a pornit povestea de la întrebarea ce s-ar întâmpla dacă unul dintre aceşti şefi ar trebui să arate cum este cu adevărat. Margaret Tate este acest şef. “Personajul lui Margaret a fost construit aşa cum se construiesc de obicei personajele masculine, care sunt de obicei cele mai “suculente”,” spune Sandra Bullock, care joacă rolul lui Margaret. “Şefii au voie să fie complicaţi, neatrăgători, ursuzi, dificili şi amuzanţi – dar personajele feminine nu sunt de obicei descrise aşa.”

Partenerul ei din film, Ryan Reynolds, este de acord: “De obicei, comediile sunt puse în mişcare de personaje masculine. Dar îmi place grozav când lucrurile se întâmplă altfel. Aici, personajul lui Sandy este opresorul.” Dar Reynolds, care joacă rolul lui Andrew, asistentul ei, spune că i-a făcut mare plăcere să scoată acest opresor din zona sa de confort. “Această femeie-lider este adusă de asistentul ei în sălbăticia Alaskăi. Ea a petrecut deja trei ani alături de tipul ăsta, dar nu ştie absolut nimic despre el – nici măcar de unde este. E foarte amuzant când ea apare în această comunitate mică şi se simte “ca un peşte pe uscat” – pe cât de mult e omeneşte posibil să te simţi aşa.”

“Descoperi foarte curând că persoana pe care o credeai dominantă nu este de fapt aşa. În realitate, Andrew este cel care deţine controlul,” spune Bullock. “Asta chiar o surprinde pe Margaret. S-a bazat pe el atât de mult în ultimii ani, încât fără el nu îşi poate face treaba – de asta nu vrea să îl lase să avanseze în carieră. Omul care e în stare să îmblânzească scorpia nu trebuie să aibă în mână un ciomag sau să vorbească tare. El e cel care ştie exact cum este ea cu adevărat.”

“Consider că Andrew e un tip cu adevărat nobil,” spune Chiarelli. “Ar fi putut să aleagă calea mai uşoară: să rămână în Alaska şi să facă ceea ce toată lumea se aştepta, adică să preia afacerea familiei. Dar el a preferat să îşi croiască propriul drum. Nu cere favoruri din partea nimănui. De fapt, el face treaba cea mai grea, fiindcă ştie că astfel va avea parte de cea mai bună experienţă. “La începutul filmului, Margaret nu ştie nimic din toate astea despre el,” continuă Chiarelli. “Deci are multe de descoperit. Ea ajunge să îşi dea seama că el a luat o decizie dificilă şi a înaintat în viaţă prin forţe proprii. Cam la fel a procedat şi Margaret în cariera ei.”

“Filmul îmi aminteşte de acele comedii foarte bine construite, despre o relaţie care scârţâie, apoi se redresează şi apoi iar are probleme. Nu se mai scriu asemenea filme acum,” spune Bullock. “Încă de la bun început, din felul în care Anne Fletcher concepe cadrul, Oliver Stapleton aşează luminile şi peisajul este folosit în comedie, îţi dai seama că nu facem o comedie romantică uşurică şi superficială. Cred că mai potrivit ar fi să spun că este o comedie trăsnită, nu romantică.”

Realizatorii filmului au abordat-o pe Sandra Bullock foarte repede pentru rolul lui Margaret. “E un personaj foarte amuzant de jucat, fiindcă există aşa ceva în fiecare dintre noi,” spune Bullock. “Margaret nu încearcă să rectifice nici unul dintre lucrurile care nu au mers bine. Nu îşi cere scuze. Nu consideră că trebuie să convingă lumea să o placă. Are o treabă de făcut şi o va face. Mă recunosc în mare măsură în ea.”

“Suntem foarte norocoşi să o avem în acest rol,” spune producătorul Todd Lieberman despre Bullock. “Este o actriţă fenomenală şi poate juca orice rol. Este extrem de bună şi are un talent înnăscut pentru comedie. Oamenii o iubesc, chiar şi când joacă rolul unui personaj dificil, cum e Margaret.”

Producătorul David Hoberman adaugă: “Sandy joacă un personaj foarte amuzant. E multă comedie fizică în acest film, deci ea poate să facă ceea ce îşi doresc fanii să o vadă făcând. E foarte inteligentă şi are instincte foarte bune în ceea ce priveşte personajul ei, scenariul şi comedia.”

Fletcher a fost şi ea impresionată de Bullock. “E o vedetă de cinema,” spune regizoarea. “Vine la lucru, ştie de ce se află acolo şi îşi face treaba cum trebuie. Iar chimia relaţiei ei Ryan este incomparabilă.”

Ryan Reynolds joacă rolul asistentului asuprit care, în final, ajunge să facă schimb de roluri cu şefa lui. În cele mai multe dintre scenele lui cu Bullock, “chimia” relaţiei era un element absolut necesar. “Au un ritm anume, îi leagă o prietenie, au un fel aparte de a comunica între ei,” spune Hoberman despre Bullock şi Reynolds. “Au găsit în aceste personaje nişte trăsături care chiar au prins viaţă.”

“Eu şi Sandy suntem prieteni de ani de zile- şi e grozav să lucrezi cu o prietenă,” spune Reynolds. “În materie de comedii, experienţa mea îmi spune de obicei se întâmplă aşa: începi să filmezi şi, cam pe la jumătatea filmului, începi să înţelegi ce “chimie” ai în relaţia cu partenerul de film şi îţi vine să te întorci şi să refaci toate secvenţele pe care deja le-ai filmat. Când intri pe platoul de filmare în prima zi şi deja ai chimia respectivă, aşa cum o aveam eu şi Sandy, e o experienţă unică.”

Lieberman spune că ambii actori “ştiu perfect ce înseamnă să fii nostim. Avem scene cu camera de filmat pe faţa lui Ryan. Nu spune nici măcar un singur cuvinţel, dar exprimă o sută de chestii amuzante. E incredibil.”

Alături de Bullock şi Reynolds, distribuţia include un grup întreg de actori minunaţi. “Dovada vie că avem un scenariu minunat şi doi actori principali atât de extraordinari este că am reuşit să adunăm un grup de oameni atât de grozav”, spune Lieberman. Cea care aproape că devine ea însăşi un personaj principal este Betty White, în rolul bunicii lui Andrew, “Gammy” Annie.

“Are aproape 90 de ani şi şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă în Sitka, Alaska,” spune Chiarelli despre personajul lui White. “E o femeie dură, care recunoaşte duritatea din Margaret – şi îi place ce vede. Deci, deşi în aparenţă ea şi Margaret au prea puţine în comun, în realitate seamănă chiar foarte bine.”

“Publicul este îndrăgostit de Betty White,” spune Fletcher. “Se simte în largul ei pe ecranul TV – e un adevărat simbol al acestui univers. Are ceva anume care te face să o iubeşti – în persoană şi pe ecran, în egală măsură.” “Sunt extrem de norocoasă că pot lucra tot timpul,” spune White. “Se împlinesc 60 de ani de când lucrez.”

Oscar Nuñez joacă rolul lui Ramone, un localnic din orăşel care pare să aibă o multitudine de meserii – inclusiv pe cea de dansator de striptease. “Oscar joacă un rol incredibil,” spune Fletcher. “Pur şi simplu, nu îţi mai poţi lua ochii de la el şi simţi că te îndrăgosteşti nebuneşte de acest personaj.”

Câştigătorul Premiului Tony, Denis O’Hare, joacă rolul lui Gilbertson, ofiţerul de la Biroul de Imigrări care e decis să demonstreze că această logodnă neaşteptată este o escrocherie. “Am dat probe cu o mulţime de Gilbertsoni,” spune Lieberman. “Dar Denis a fost singurul care a citit rolul cum trebuie. Ne-a oferit amestecul perfect de atitudine oficială, guvernamentală, şi vulnerabilitate, astfel încât să te lase să râzi de el. Scenele din Biroul de Imigrări au fost minunate, cu el, Ryan şi Sandy.”

În încercarea de a-l convinge pe Gilbertson că logodna lor e adevărată, Margaret şi Andrew fac o călătorie în Sitka, Alaska, pentru a-şi petrece weekend-ul cu familia lui Andrew. “Toate familiile sunt ţăcănite”, spune Bullock. “Nu-mi pasă cât de bine par să arate din afară, există întotdeauna o anumită dinamică bizară. Taţii se ceartă cu fiii, mamele se ceartă cu fiicele, iar filmul este în mare parte o poveste despre aceste aspecte. Această familie e însă atât de complexă, atât de iubitoare şi de deschisă, încât Margaret se simte copleşită. În clipa în care îi vezi pe aceşti oameni pe ecran, îţi dai seama că aici se petrece ceva. Se ceartă pe diverse teme, dar rămân o familie.”

Regia

La cârma filmului “The Proposal” a stat Anne Fletcher, fostă dansatoare şi coregrafă care şi-a făcut debutul regizoral cu filmul hit din 2006 “Step Up.” Fletcher şi-a consolidat reputaţia ca regizor de mare inspiraţie cu succesul internaţional de box-office “27 Dresses,” avându-i în distribuţie pe Katherine Heigl, James Marsden, Ed Burns şi Malin Akerman.

Cunoscută şi apreciată de actori şi echipa de filmare pentru spiritul ei minunat, lipsa de reverenţă şi modul în care efectiv dansa la propriu pe platoul de filmare, Fletcher este pe cât de meticuloasă pe atât de energică. Fletcher consideră că munca ei de coregraf a pregătit-o pentru rolul de regizor. “Am făcut coregrafie pentru camera de filmat, pentru film – nu pentru scenă,” spune ea. “Mă gândesc la toate unghiurile diferite posibile. Descompun personajele, citesc tot scenariul ca să înţeleg de ce dansează oamenii ăştia aşa, de unde vin şi încotro se îndreaptă. Oare dansul face povestea să meargă mai bine ? Coregrafii fac cam acelaşi efort ca şi regizorul de film. Trebuie să înţeleagă unde trebuie să fie camera de filmat, ce anume ajută secvenţele să arate mai dinamic sau mai static. Cred că prinde bine să ai ochiul format aşa şi să înţelegi ce chestii trebuie să se mişte ca să fie interesant.”

“Energia lui Anne e de natură fizică,” spune directorul de imagine şi veteranul lumii filmului, Oliver Stapleton. “Ea are studii de coregrafie şi dans, deci intuiţia şi sensibilitatea ei se bazează pe lucruri extrem de concrete, ceea ce nu întâlneşti foarte des la un regizor. Cei mai mulţi regizori sunt firi intelectuale, care tind să existe doar de la gât în sus – în timp ce alţii există doar cu inima. N-am mai lucrat până acum cu un regizor care parcă sare din propria piele, fizic vorbind. Anne are o metodă unică de a face coregrafia actorilor – nu mă refer doar la mişcările fizice, la mersul din punctul A în punctul B, ci mai degrabă la faptul că ştie extrem de clar cum funcţionează o secvenţă.”

“Are o energie inepuizabilă,” spune Bullock, “pe care o întrece doar măiestria ei ca regizor. A trecut mult timp de când am lucrat ultima dată cu cineva care să fie atât de minuţios, de atent şi de bun în meseria lui precum Anne. Sunt încântată când vin în platoul de filmare, fiindcă ştiu că, dacă îmi fac treaba, ea şi-o face de o mie de ori mai bine. Ştie toate dedesubturile fiecărui rol şi nu îngăduie nimănui să meargă prea departe. Dacă te blochezi undeva, ea ştie exact ce trebuie ca să te scoată de acolo. Ca regizor, e extraordinară.”

Costumele

Ţinuta de birou a lui Margaret, foarte elegantă, uluitoare, este – după cum spune Bullock – “armura ei: cu cât mai strâmtă, mai severă şi mai dură, cu atât mai bine. Ştie că arată bine, dar hainele ei nu sunt făcute în primul rând ca să dezvăluie că arată bine. E obişnuită să poarte ţinute strâmte, care sugerează puterea ei, ca să se simtă în siguranţă. Dacă o scoţi din armură, ţi se dezvăluie aşa cum e cu adevărat.”

Designer-ul de costume Catherine Marie (Cat) Thomas a apelat la decenii din trecut pentru a crea garderoba lui Margaret. “Am fost inspirată să schiţez o siluetă foarte bine structurată, în stilul anilor 1940, fiindcă Margaret e foarte rigidă şi înregimentată, iar Sandy a fost încântată,” spune Thomas. “Ca urmare, punctul nostru de plecare a fost silueta anilor 1940, aşa cum o arborau Katharine Hepburn şi Rosalind Russell. Sandy are picioare superbe, aşa că poţi să îi faci o fustă conică până la genunchi, dar în mod special i-am făcut fuste mai lungi, ca să fie mai încorsetată în ele şi să îi modifice mersul. I-a plăcut grozav acest detaliu. Are o condiţie fizică excelentă. Nu trebuia neapărat să poarte pantofi cu toc cui de 10 cm, dar a zis: “Nu, e grozav aşa !”, fiindcă oricât de dureros ar fi fost să meargă purtând aşa ceva, pantofii o obligau să păşească şi să aibă cu totul altă postură.”

“Nu am reuşit să găsim nimic prin magazine,” continuă Thomas. “Concepţia de costume pentru Margaret ne-a obligat să creăm fiecare piesă de îmbrăcăminte pentru această femeie puternică, foarte strictă. Totul emana putere, dar trebuia să fie şi foarte feminin, în acelaşi timp.”

Lui Thomas i-a plăcut în mod deosebit să lucreze la rochia de nuntă a lui Margaret, căci scenariul arăta că Margaret trebuie să poarte rochia de mireasă a bunicii lui Andrew. “Este o rochie elegantă, de la sfârşitul anilor 1920 şi începutul anilor 1930,” spune Thomas. “Este absolut unică. Eu şi Sandy ne-am entuziasmat grozav văzând rochia, fiindcă este cu totul altfel decât majoritatea rochiilor de mireasă.”

Personajul lui Ryan Reynolds are două look-uri distincte, spune Thomas. “Am discutat cu Anne Fletcher despre Andrew, care e un tip sexy – fără să facă vreun efort în acest sens. Deşi familia lui are bani, el încearcă să demonstreze că se poate descurca şi singur, aşa încât la birou arborează un look foarte profesionist. Dar când pleacă împreună cu Margaret pentru un weekend, este perfect pregătit cu blugi, tricouri şi o jachetă, fiindcă – desigur – el ştie că totul în Sitka e foarte relaxat, foarte comod. Pe de altă parte, Margaret poartă rochie şi pantofi cu toc – deci contrastul devine evident.”

Thomas a avut probleme mai mari când a fost vorba să îl îmbrace – sau mai bine zis să îl dezbrace – pe personajul lui Oscar Nuñez, Ramon, pentru scena în care e dansator de striptease. “Anne avea un soi de element de referinţă din anii 1980 – un tip care făcea striptease la sfârşitul anilor 1980 şi nu a mai renunţat niciodată. Deci pe lângă hainele respective, cu un papion mic şi manşete, i-am adăugat nişte încălţări Reeboks din anii 1980. Ah, şi apărătoarele pentru genunchi ! Asta a fost o altă tuşă excelentă.”

Filmările

Cu excepţia unei zile în care s-au filmat exterioare în New York City, “The Proposal” a fost filmat aproape integral în statul Massachusetts. Realizatorii filmului au fost încântaţi să descopere locaţii minunate pe ţărmurile stâncoase de la nord de Boston, în oraşe precum Rockport, Manchester-by-the-Sea şi Gloucester, sau la Capul Ann. Toate au avut nevoie de retuşuri relativ minore pentru a se transforma în orăşelul Sitka din Alaska.

“Scenariul precizează că acţiunea se derulează în Sitka, fiindcă Pete, scenaristul, a petrecut o vară acolo şi a ajuns să cunoască oraşul foarte bine,” spune producătorul Lieberman. “Ne-am gândit că ar fi un decor minunat, pe care nu l-am mai văzut până acum – cu siguranţă nu într-o comedie.” Deşi locaţiile lor din Massachusetts au fost extraordinare, designer-ul de producţie Nelson Coates a avut totuşi destul de mult de lucru. “Eu şi Anne am ţinut să transmitem acea “senzaţie de Alaska” dar într-un mod mai degrabă evocator, nu încercând să redăm totul cu maximă exactitate,” spune Coates. “Dar pentru a transforma oraşul Rockport în Sitka, am lucrat la aproape 30 faţade de magazine, cu vitrinele şi firmele respective. A fost un proiect destul de amplu. Mai degrabă ne-am simţit ca şi când am fi lucrat la un film de epocă, în care trebuie să acoperi foarte multe aspecte ca să creezi o anumită senzaţie a locului respectiv.”

Una dintre cele mai grozave descoperiri ale realizatorilor filmului a fost casa superbă de pe ţărm, din Manchester-by-the-Sea, care avea să devină locuinţa familiei Paxton. Pentru exterior a fost puţin de lucru – s-au adăugat doar elemente artistice amerindiene, ca de exemplu stâlpi cu totemuri, şi s-a construit un spaţiu închis deasupra unei piscine mari, care avea să devină locul unde se desfăşoară nunta lui Margaret şi Andrew.

Însă interiorul acestei case construite la începutul secolului 20 s-a dovedit a fi o provocare serioasă. Folosind planurile existente, Coates a proiectat noi încăperi, în tonuri închise de lemn, cu pereţi de piatră şi un şemineu.

“Unul dintre elementele care fac ca această zonă din Massachusetts să semene atât de mult cu Alaska, deci să fie un loc minunat pentru filmările noastre, este coasta stâncoasă şi sentimentul de izolare pe care îl transmit unele dintre case,” spune Coates. “Cum aproape trei săptămâni de filmări s-au derulat în casa Paxton, ne trebuia ceva care să dea sentimentul că eşti pe o insulă, iar casa asta este situată pe o peninsulă, deci puteam trăi sentimentul acela al vecinătăţii apei. Şi întrucât coasta este atât de stâncoasă, chiar îţi sugerează că te afli în zona oraşului Sitka, unde mulţi dintre munţi se termină chiar în ocean.”

Realizatorii filmului au diminuat diferenţele dintre exterioarele din Massachusetts şi adevăratul oraş Sitka deplasându-se în Alaska pentru a filma zonele cu munţi şi multe păduri din film.

Distribuţia

Sandra Bullock (Margaret Tate/Producător Executiv) este una dintre cele mai căutate actriţe mari de la Hollywood. Va mai juca în “All About Steve,” o comedie în care are rolul principal, fiind însă şi producător pentru compania sa de producţie, Fortis Films. În film mai joacă Thomas Haden Church şi Bradley Cooper, iar premiera va avea loc la începutul lui septembrie 2009. În prezent, Sandra filmează la “Blindside,” unde va juca rolul personajului matriarhal dintr-o gospodărie conservatoare de suburbie – un film realizat pe baza unei poveşti adevărate de Michael Oher.

După mai multe roluri extrem de apreciate în diverse filme, Bullock a dat marea lovitură în 1994, cu filmul hit “Speed.” Următoarele două filme ale ei, “While You Were Sleeping” – care i-a adus prima nominalizare la Globul de Aur – şi “The Net”, s-au bucurat de mare succes la public, dar şi în rândul criticilor. A mai jucat în marele succes de box-office “Forces of Nature”; în “Hope Floats” care a marcat şi debutul ei ca producător de film; “Practical Magic,” pentru care a fost din nou co-producător pentru compania sa de producţie Fortis Films; “Gun Shy” şi “Miss Congeniality,” care i-a adus a doua nominalizare la Globul de Aur şi a fost din nou produs de Fortis Films. Palmaresul ei mai include roluri principale în “Speed 2: Cruise Control,” “A Time to Kill,” “In Love and War,” “Two if by Sea,” “The Vanishing,” “Demolition Man,” “Wrestling Ernest Hemingway,” “The Thing Called Love,” vocea lui Miriam din filmul de animaţie “The Prince of Egypt,” “Divine Secrets of The Ya-Ya Sisterhood” pentru regizoarea debutantă Callie Khouri şi rolul principal din thriller-ul psihologic “Murder by Numbers,” pentru care Bullock a fost şi producător executiv. Pe lista ei de succesuri de box-office se adaugă “Two Weeks Notice”, în care joacă alături de Hugh Grant. Filmul, pe care tot ea l-a produs, a adus încasări peste 200 milioane. Criticii au apreciat-o pentru rolul lui Harper Lee din “Infamous,” un film în regia lui Doug McGrath care este o cronică a vieţii lui Truman Capote din 1959 până în 1965.

Printre filmele ei recente se numără: thriller-ul psihologic “Premonition,” “The Lake House,” în care joacă alături de Keanu Reeves, şi “Crash,” un film independent în regia lui Paul Haggis, dar şi “Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous,” urmarea hit-ului ei din 2000 “Miss Congeniality”, pentru care Bullock a fost şi producător.

Şi-a făcut debutul ca scenarist/regizor cu filmul de scurt-metraj “Making Sandwiches”, în care joacă un rol principal alături de Matthew McConaughey şi care a fost prezentat pentru prima dată la Festivalul de Film Sundance, în 1997. De curând, Bullock şi-a încheiat activitatea ca producător executiv pentru producţia de mare succes “The George Lopez Show,” care a fost difuzată pe ABC timp de şase sezoane.

Sandra Bullock a primit numeroase premii şi nominalizări pentru munca sa: două Premii Blockbuster Entertainment, patru Premii MTV Movie, un Premiu American Comedy, opt Premii Teen Choice, patru Premii ale Publicului pentru “Vedeta de Cinema Preferată”, un Premiu Screen Actors Guild şi două nominalizări la Globul de Aur. În plus, în 2001 şi în 1996, Bullock a fost votată “Vedeta Feminină a Anului” pentru NATO/ShoWest.

Ryan Reynolds (Andrew Paxton) este unul dintre cei mai căutaţi actori de la Hollywood, fiind inclus de revista People pe lista celor mai sexy bărbaţi ai anului 2008. Joacă în filmul “Paperman,” care se va lansa curând – o comedie în care apare alături de Emma Stone, Jeff Daniels şi Lisa Kudrow. A mai jucat recent în “Adventureland” alături de Kristen Stewart, o comedie prezentată în premieră la Festivalul de Film Sundance în ianuarie, unde s-a bucurat de cronici laudative – şi ulterior lansată pe piaţă în martie 2009.

Alături de o distribuţie de elită, incluzând nume precum Hugh Jackman, Liev Schreiber, Dominic Monaghan şi Taylor Kitsch, Reynolds a jucat în “X-Men Origins: Wolverine” în mai 2009. Rolul său ca Deadpool, mercenarul lovit de cancer, a stat recent la baza unei continuări pentru 20th Century Fox, Deadpool. În plus, Reynolds joacă în “Fireflies in the Garden” alături de Julia Roberts, Carrie-Ann Moss şi Emily Watson, film prezentat în premieră la Festivalul de la Berlin şi lansat în SUA în mai 2009.

Ryan Reynolds a mai jucat în filmul “Definitely, Maybe,” o comedie romantică în care apare alături de Rachel Weisz, Isla Fisher, Abigail Breslin, Elizabeth Banks şi Kevin Kline. Filmul a fost foarte apreciat de critică şi de fani. De asemenea, Reynolds apare într-o dramă complexă, “Chaos Theory,” alături de Emily Mortimer, dar şi în filmul scenaristului/regizorului John August “The Nines,” prezentat în premieră la Festivalul Sundance 2007. Filmul, în care joacă şi Hope Davis, s-a bucurat de aprecieri din partea criticilor.

Palmaresul lui Reynolds mai include filmul regizorului Joe Carnahan “Smokin’ Aces,” în care joacă alături de Ray Liotta, Jeremy Piven, Andy Garcia, Ben Affleck şi Jason Bateman, dar şi “The Amityville Horror,” un remake al filmului horror clasic. “The Amityville Horror” s-a lansat devenind Numărul 1 în topul încasărilor şi acumulând în total 107 milioane dolari în toată lumea.

Ryan Reynolds a fost memorabil în rolul titular din filmul cult clasic “Van Wilder,” dar şi în comedia romantică “Just Friends.” Pentru rolul său alături de Jessica Biel şi Wesley Snipes în “Blade Trinity,” Reynolds a suferit o transformare fizică impresionantă, devenind un vampir cumplit pe nume Regele Hannibal.

Betty White (Bunica Annie) şi-a început cariera în radio, apoi a trecut la televiziunea locală din Los Angeles, aflată pe atunci la începuturile sale pe Coasta de Vest, în 1950. După ce a prezentat un program la televiziunea locală, şi-a înfiinţat propria companie de producţie, în parteneriat cu producătorul Don Fedderson şi scenaristul George Tibbles şi a produs primul său serial de comedie, “Life with Elizabeth,” pentru care în 1952 a primit Premiul Emmy®; “The Betty White Show,” un talkshow/program de varietăţi la NBC; şi o comedie de situaţie, “A Date with the Angels.” Apărea frecvent în marile spectacole de varietăţi şi jocuri-concursuri ale vremii. A devenit invitata constantă a lui Jack Paar (cu peste 70 apariţii), Merv Griffin şi Johnny Carson. Era invitată cu regularitate în “Mama’s Family”, în rolul surorii Ellen, pe care l-a creat cu restul companiei din “The Carol Burnett Show.”

Prima apariţie a lui White la “The Mary Tyler Moore Show” din cele patru sezoane ale acestui serial a transformat-o într-o membră constantă a distribuţiei. Rolul ei, Sue Ann Nivens, the Happy Homemaker, i-a adus două Premii Emmys® pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, în 1974-75 şi 1975-76. În 1970-71 a creat, a scris şi prezentat propria sa serie TV cu animale, “The Pet Set.” A primit al patrulea Premiu Emmy® pentru cea mai bună prezentatoare a unui joc-concurs, cu “Just Men.” Nominalizată de şapte ori pentru cea mai bună actriţă dintr-un serial de comedie cu rolul său din “The Golden Girls,” a câştigat Premiul Emmy în primul sezon, în 1985. A apărut apoi în continuarea “The Golden Palace”, timp de un sezon. În 1997 a fost nominalizată ca actriţă cu apariţie episodică în “Suddenly Susan.” În cadrul Premiilor Comediei Americane a primit “Premiul pentru Cea mai Comică Actriţă” în 1987 şi “Premiul pentru Întreaga Carieră” în 1990. În 1995 a intrat în Television Academy’s Hall of Fame. În 2000 a primit Premiul Comediei Americane pentru cea mai comică apariţie episodică într-un serial TV – “Ally McBeal.”

Palmaresul ei pe marele ecran include titluri precum “Hard Rain”, cu Morgan Freeman şi Christian Slater, “Dennis the Menace Strikes Again!”, în rolul doamnei Wilson, alături de Don Rickles, “Lake Placid,” “The Story of Us,” şi “Bringing Down the House”, cu Steve Martin.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook