18 decembrie 2009

Vrei să te însori cu mine?

„De voie, de nevoie şi silit de imprejurări, Vrei să te însori cu mine?” Iată cea mai inedită cerere în căsătorie din câte s-au văzut şi premisa perfectă pentru un mariaj de compromis. Nefericiţii miri sunt Sandra Bullock şi Ryan Reynolds, naşa – regizoarea Anne Fletcher, iar organizatorul „nunţii” – Walt Disney Studios. Distracţia are loc în comedia romantică „Vrei să te însori cu mine?” („The Proposal”), apărută pe DVD şi Blu-ray.Ameninţată cu deportarea pentru că nu i-a fost acceptată prelungirea vizei, canadianca Margaret Tate (interpretată de Sandra Bullock), editor într-o prestigioasă editură new-yorkeză, găseşte soluţia perfectă pentru a-şi păstra jobul: să-l oblige s-o ia de soţie pe asistentul său, Andrew Paxton (interpretat de Ryan Reynolds). Care, dacă tot riscă un dosar penal şi o carieră promiţătoare la „mititica” pentru această căsătorie de convenienţă cu scorpia biroului, îşi propune să obţină nu doar o promovare, ci şi un pic de răzbunare pentru toate caznele la care şefa l-a supus cu sadism ani întregi.

Ofiţerul de la Imigrări (interpretat de Denis O’Hare, cunoscut publicului din “Baby Mama” şi “Michael Clayton”) nu se lasă prea uşor convins de povestea de dragoste „evidentă” dintre cei doi, aşa că se impune o călătorie în Alaska, la părinţii lui, ca să-şi anunţe logodna şi să-l convingă pe detectivul de la Imigrări, mereu pe urmele lor, că mariajul n-are altă raţiune decât iubirea sinceră şi dorinţa nestrămutată de a-şi fi alături până la adânci bătrâneţi. O astfel de idee îl îngrozeşte însă pe Andrew, care abia rezistă un week-end lângă Margaret, darămite o viaţă întreagă! Reprezentantul autorităţii intră cu bocancii în viaţa lui, îi interoghează familia, prietenii şi colegii şi fiecare declaraţie oficială cu care-şi întăreşte angajamentul faţă de Margaret îi dă fiori, pregătindu-l psihologic pentru cei 20 de ani de stat la „răcoare”, care-l aşteaptă dacă minciuna va ieşi la iveală.

Escapada în Alaska este un bun prilej pentru Margaret să redescopere sentimente pe care le dăduse uitării, pentru Andrew să verifice cât simţ al umorului are „şefa” şi, pentru amândoi, să se cunoască şi într-o atmosferă mai relaxată, fără rapoarte şi termene-limită. Dar… surpriză: de prea mult entuziasm, familia lui insistă să organizeze nunta ad-hoc şi însurăţeii nu ştiu cum să mai facă faţă imprevizibilului. Oare chiar îşi vor pune pirostriile de dragul unei vize? Sau „divorţează” înainte să se ia? Vedem în comedia romantică „Vrei să te însori cu mine?”, care ne seduce prin scenariul atipic, un umor special, în care se îmbină sarcasmul new-yorkez şi spiritul glacial de Alaska, precum şi o doză suficientă de romantism ca să ne dea impulsul sentimental absolut necesar de Crăciun.

Filmul are un alai de materiale-bonus speciale pe DVD şi Blu-ray: scene tăiate, un sfârşit alternativ, secvenţe scoase la montaj şi comentariu audio. Mai multe informaţii despre producţie puteţi citi în ştirea despre premiera în cinematografe.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

2 thoughts on "Vrei să te însori cu mine?"

  1. costel spune:

    bun , cum poate fi vazut integral?

  2. Lucian Velea spune:

    Cumpărându-l pe DVD sau Blu-ray :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook