18 mai 2016

Vorbeşte Dumnezeu limbi străine?

Pe 19 mai 2016, în spațiile Institutului Cultural Român din Berlin are loc prelegerea cu titlul „Vorbeşte Dumnezeu limbi străine?” – experienţa străinătăţii în romanele Aglaiei Veteranyi „De ce fierbe copilul în mămăligă?” și „Raftul ultimelor suflări”.

Prelegerea este susținută de către prof. univ. dr. Ioana Crăciun, din cadrul Universității București, și urmăreşte punctarea interferenţelor, dar şi a diferenţelor culturale dintre România şi Occident.

O atenţie aparte se acordă influenţei limbii şi culturii române asupra scrierilor semnate de Aglaia Veteranyi, care prin imagistica debordantă, prin suprarealismul poetic şi prin originalitatea compoziţională au reuşit să atragă un număr impresionant de cititori.

Impresiile vieţii nomade dusă de autoare, dorul ei de ţara natală, de limba şi de cultura română, reprezintă materialul epic al celor două romane autobiografice, scrise şi publicate în limba germană. Romanele explorează cu mare acuitate realitățile sociale și politice din România ultimelor decenii comuniste.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook