13 octombrie 2016

Confluenţe Brâncuşi-Eminescu

Muzeul Național de Artă al României organizează marți, 18 octombrie 2016, de la ora 18:00, în sala de conferințe din Corpul Central (intrarea A2), prelegerea „Confluențe Brâncuși-Eminescu”, susținută de dr. Matei Stîrcea-Crăciun, cercetător la Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Române. Este cea de-a doua expunere dintr-o serie mai amplă dedicată sculptorului Constantin Brâncuşi, care se înscrie într-o linie de programe care sunt organizate la MNAR în zilele de luni și marți când spațiile expoziționale sunt închise.

matei_stircea_craciun

Dr. Matei Stîrcea-Crăciun


Matei Stîrcea-Crăciun comentează:

Prelegerea anterioară, consacrată „Cumințeniei Pământului”, „Sărutului” și „Rugăciunii”, a oferit o mostră de valorizare modernă a arhetipurilor iudeo-creștine. Prelegerea de față inaugurează exegeza unor motive inspirate de lirica eminesciană. Odată cu „Domnișoara Pogany”, urcăm spre piscuri de imaginar emblematice acestei părți de lume modernă: tema morții Satanei, așa cum o închipuie Eminescu și Brâncuși, se oferă drept perfect complementară temei morții lui Dumnezeu, imaginată de un Nietzsche prin „Așa grăit-a Zarathustra” (1883).

Pentru a vă înscrie la acest eveniment, trimiteți un e-mail la programări@art.museum.ro sau sunați la telefon 021.3148119. Prețul biletului este 10 lei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook