13 octombrie 2016

Confluenţe Brâncuşi-Eminescu

Muzeul Național de Artă al României organizează marți, 18 octombrie 2016, de la ora 18:00, în sala de conferințe din Corpul Central (intrarea A2), prelegerea „Confluențe Brâncuși-Eminescu”, susținută de dr. Matei Stîrcea-Crăciun, cercetător la Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Române. Este cea de-a doua expunere dintr-o serie mai amplă dedicată sculptorului Constantin Brâncuşi, care se înscrie într-o linie de programe care sunt organizate la MNAR în zilele de luni și marți când spațiile expoziționale sunt închise.

matei_stircea_craciun

Dr. Matei Stîrcea-Crăciun


Matei Stîrcea-Crăciun comentează:

Prelegerea anterioară, consacrată „Cumințeniei Pământului”, „Sărutului” și „Rugăciunii”, a oferit o mostră de valorizare modernă a arhetipurilor iudeo-creștine. Prelegerea de față inaugurează exegeza unor motive inspirate de lirica eminesciană. Odată cu „Domnișoara Pogany”, urcăm spre piscuri de imaginar emblematice acestei părți de lume modernă: tema morții Satanei, așa cum o închipuie Eminescu și Brâncuși, se oferă drept perfect complementară temei morții lui Dumnezeu, imaginată de un Nietzsche prin „Așa grăit-a Zarathustra” (1883).

Pentru a vă înscrie la acest eveniment, trimiteți un e-mail la programări@art.museum.ro sau sunați la telefon 021.3148119. Prețul biletului este 10 lei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook