16 iunie 2016

Contribuţii româneşti la dezvoltarea culturii cinematografice germane

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin, în colaborare cu catedra de Romanistică a Universității din Leipzig, organizează pe 17 iunie 2016 prelegerea „Contribuţii româneşti la dezvoltarea culturii cinematografice germane. Exemplul filmului lui Fritz Lang: Femeia în Lună (1929)”. Aceasta este susținută în spațiile Universității din Leipzig de către prof. univ. dr. Ioana Crăciun de la Catedra de Germanistică a Universității București.

Prelegerea în limba germană a doamnei prof. univ. dr. Ioana Crăciun îşi propune să prezinte publicului ICR această contribuţie românească, mai puţin cunoscută, la dezvoltarea culturii cinematografice germane şi europene. Atenţia este îndreptată mai cu seamă asupra romanului scriitoarei germane Thea von Harbou, „Femeia în lună”, roman inspirat de studiile profesorului Hermann Oberth privind posibilitatea explorării spaţiului cosmic cu ajutorul rachetelor cu echipaj uman.

Romanul a constituit baza scenariului după care s-a turnat filmul lui Fritz Lang „Femeia în lună”. Fragmente din acest film sunt prezentate publicului ICR şi urmează a fi comentate.

Se face o paralelă între viziunea scenaristei Thea von Harbou asupra călătoriei – la vremea aceea încă utopică – în spaţiul cosmic şi transpunerea cinematografică a acestei viziuni, semnate de regizorul Fritz Lang.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook