10 februarie 2014

Virgil Ianţu – Ieri şi Azi

Se spune ca un artist nu poate renunţa niciodată la adevărată sa vocaţie, iar în cazul lui Virgil Ianţu teoria se confirmă. După aproape 14 ani de televiziune, Virgil Ianţu revine pe scenă cu un nou proiect muzical intitulat „Ieri şi Azi” – o colecţie inedită de piese româneşti cunoscute, o întoarcere în timp la melodii care au marcat mai multe generaţii de fani. Noul album va fi disponibil începând de la jumătatea lunii februarie, iar pe 1 martie 2014 are loc un concert extraordinar la Timişoara.

Ieri si Azi

„Acest album este o mică istorie a muzicii româneşti, o colecţie frumoasă care sper să placă. Nu are un public ţintă anume, este dedicat celor care iubesc muzica românească bună şi poate fi ascultat şi de către cei care prefera trupa SIMPLU, dar şi de cei care ascultau cu ani în urmă Nicu Alifantis,” mărturiseşte Virgil Ianţu, care şi-a dedicat ultimii ani acestui proiect special. „Ieri şi Azi” reprezintă o serie de piese româneşti, compuse în stiluri şi perioade de timp diferite, dar reunite acum într-un singur creuzet muzical mânuit de George Natsis şi Adrian Despot. Rezultatul este o colecţie de melodii swing, din care publicul a avut deja ocazia să asculte o mică parte încă de la finalul lui 2013, când radiourile româneşti au preluat primul single al albumului, „Ce bine ca eşti”, piesa originală fiind interpretată de Nicu Alifantis. Acesta nu este singurul artist a cărui compoziţie a fost reorchestrată în stilul swing, în cuprinsul noului album regăsindu-se şi Timpuri Noi („Tanţa”), Aura Urziceanu („Dor de viaţă”), Loredana („Extravaganza”), Direcţia 5 („Dacă ai şti”), Ştefan Bănică jr. („Găseşte-mi loc în inima ta”), Simplu („Oare ştii”), Viţa de vie („Praf de stele”), Aurelian Andreescu („Dorul”) şi Holograf („Vreau o minune”).

„Sper ca acest album, atunci când se va lansa şi îl veţi asculta, să vă placă şi să ajungă exact acolo unde i-am stabilit eu destinaţia.” Aceasta este dorinţă lui Virgil Iantu în ceea ce priveşte proiectul său de suflet.

Daca fanii din Bucureşti au avut deja ocazia să vadă o parte din ceea ce înseamnă versiunea live a noului proiect muzical, e rândul publicului din ţară să-l redescopere pe Virgil Ianţu, reîntors la prima sa iubire: muzica. Turneul cuprinde mai multe oraşe, toate spectacolele urmând a se desfăşura în formula extinsă, alături de muzicienii de la Bucharest Jazz Orchestra. Primul concert are loc pe 1 martie 2014, la Filarmonica Banatului din Timişoara, oraşul natal al artistului, Sala Capitol.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa site-ul artistului: www.virgiliantu.ro.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook