23 martie 2017

Viaţă. Primele semne

Un thriller SF terifiant îi așteaptă pe cinefilii români în cinematografe începând de vineri, 24 martie 2017. Producția „Viață. Primele semne” („Life”) aduce în prim plan o întrebare actuală, în contextul recentelor descoperiri de pe Marte: dacă există, într-adevăr, viață pe alte planete, oare care ar fi consecințele pentru umanitate?Echipajul unei staţii orbitale internaţionale se află pe drumul de întoarcere spre Terra, aducând la bord o mostră biologică prelevată de pe Marte – prima dovadă certă de viață extraterestră.

Entuziasmați și nerăbdători, cercetătorii astronauți încep degrabă s-o analizeze în laborator, iar organismul unicelular se trezește din hibernare, spre uimirea și încântarea întregii omeniri, care urmărește cu sufletul la gură noutățile transmise de pe navă. Botezată Calvin, creatura extraterestră se dovedește a fi extrem de inteligentă și adaptabilă, dezvoltându-se rapid de la o zi la alta. Dar, pe măsură ce îi sunt testate reacțiile la diverși stimuli, noul „membru” al echipajului devine tot mai ostil și mai periculos, iar astfel ceea ce se anunța a fi cea mai grozavă descoperire științifică a secolului se transformă într-un adevărat coșmar.

În ciuda multiplelor sisteme de protecție ale navei, Calvin reușește să evadeze din laborator și este cu un pas înaintea tuturor. Iar când misiunea se transformă în luptă pentru supraviețuire, echipajul trebuie să facă totul pentru a proteja umanitatea. Să fie tocmai explorarea spațiului, cea mai ambițioasă misiune a omenirii, cea care îi aduce sfârșitul?

Pentru a prezenta cât mai veridic misiunea personajelor – deopotrivă palpitantă, dar și foarte riscantă – realizatorii filmului s-au consultat cu astrobiologi, experţi în medicină spaţială şi alţi oameni de ştiinţă pentru a crea pe nava spaţială o lume realistă cu gravitaţie zero, bazată pe principii biologice reale. Însăși nava nu a fost creată pe computer, ci construită la scară normală, cu aceleași module și facilități care se regăsesc în misiunile spaţiale reale.

Filmul este regizat Daniel Espinosa, cunoscut și pentru „Child 44”, scenariul îl semnează Rhett Reese și Paul Wernick (care au mai realizat împreună „Deadpool” – 2016, „Zombieland” – 2009, „G.I. Joe: Retaliation” – 2013).

Distribuţia îi include pe Jake Gyllenhaal (nominalizat la Oscar drept Cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea din „Brokeback Mountain” – 2005, la Globurile de Aur pentru „Nightcrawler” – 2014 și la BAFTA pentru „Nocturnal Animals” – 2016), Rebecca Ferguson (nominalizată la Globurile de Aur pentru rolul din serialul TV „The White Queen” – 2013), Ryan Reynolds (nominalizat la Globurile de Aur drept Cel mai bun actor în musical sau comedie pentru rolul din „Deadpool” – 2016), Hiroyuki Sanada, Ariyon Bakare, Olga Dihovichnaya.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook