26 august 2014

Concursul de creaţie literară creştină „Primele semne”

Concursul de creaţie literară creştină „Primele semne” este un proiect inițiat de Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Aflat la prima ediţie, concursul se adresează autorilor ale căror texte nu au mai fost publicate.

Fiecare viaţă trăită în Hristos este o viaţă care merită povestită. Această poveste este ca o apă vie ce poate fi turnată în multe forme: într-un ulcior de lut sau într-o cană din care se soarbe de obicei cafeaua, într-un biberon ce hrănește pruncii sau în eprubeta unui cercetător știinţific. Important este ca ea să fie scoasă la lumină şi să fie împărtăşită tuturor. Să devină albie de urmat sau hrană, subiect de contemplare sau pretext de comuniune la „un pahar de vorbă”. Acesta este gândul cu care părintele Constantin Sturzu, directorul Centrului Cultural Misionar Doxologia, coordonator al Colecției Primele Semne, a demarat la Editura Doxologia un adevărat proces de extracţie literară.

Concursul cuprinde trei secţiuni: Poezie, Proză şi Eseu. Cei care doresc să se înscrie, o pot face până pe 15 septembrie 2014 (data poştei) trimiţând textele lucrărilor listate pe hârtie şi un scurt CV pe adresa:

Editura Doxologia – în atenţia dnei. Magdalena Melinte
str. Cuza Vodă, nr. 51 (în incinta Mănăstirii Golia)
Iaşi

Evaluarea se va face de către un juriu format din personalități ale vieții culturale din România, în perioada 15 septembrie – 1 noiembrie 2014, iar cele mai bune texte vor fi publicate în cadrul Colecţiei Primele Semne, lansate şi promovate de Editura Doxologia.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...

4 thoughts on "Concursul de creaţie literară creştină „Primele semne”"

 1. Gîtin Lavinia Iuliana spune:

  As dori sa ma inscriu la concurs.

 2. Lucian Velea spune:

  Modalitatea de înscriere este specificată în articol.

 3. hriscu dumitru spune:

  Când și unde putem afla rezultatele concursului?

 4. hriscu dumitru spune:

  Probabil, de Buna Vestire, membrii juriului vor face publice rezultatele concursului „Primele semne”… Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook