26 noiembrie 2012

Valeriu Butulescu lansează o nouă carte în spaniolă, la Alicante

Pe 28 noiembrie 2012, în cadrul „Săptămânii Culturii Române”, va avea loc la Alicante, în Spania, sub auspiciile Asociaţiei culturale „Aripi”, lansarea cărţii „Aforismos”, de Valeriu Butulescu. Volumul, tipărit de editura ECU, conţine aproape o mie de aforisme, traduse în spaniolă de dr. Cătălina Iliescu Gheorghiu, conferenţiar la Universitatea din Alicante, autoarea a numeroase traduceri reprezentative ale literaturii române.



La lansare va vorbi Jose Antonio Lopez Vizcaino, directorul Editurii ECU, şi Cătălina Iliescu Gheorghiu, preşedintele Asociaţiei „Aripi”, semnatara prefeţei şi principala realizatoare a volumului.

La eveniment vor participa studenţi, cadre universitare, iubitori de literatură, reprezentanţi ai corpului diplomatic etc.

În final, Valeriu Butulescu va susţine o prelegere despre forţa de expresie a literaturii fragmentare, despre capacitatea de sugestie a aforismului modern.

Menţionăm că lui Valeriu Butulescu i s-a mai publicat o carte de aforisme în spaniolă, în Ecuador (Quito, 2001). Traduceri din aforismele sale au apărut frecvent în reviste şi pe saituri din Spania, Argentina, Chile, Peru, Guatemala, Columbia, Venezuela, Mexic etc.

Aforismele lui Valeriu Butulescu au fost publicate până acum în peste cincizeci de limbi. În Istoria literaturii române contemporane, criticul Alex. Ştefănescu apreciază aceste traduceri ale aforismelor sale, ca pe o „performanţă nemaiatinsă de alt scriitor român”.

În urmă cu o lună, la Torino, Asociaţia Italiană a Aforismului l-a numit pe Valeriu Butulescu „cel mai de seamă scriitor de proză scurtă, în viaţă, din Europa”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 6 voturi
Încarc...

One thought on "Valeriu Butulescu lansează o nouă carte în spaniolă, la Alicante"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook