10 mai 2016

Un ceas pentru arta lui Brâncuși

Muzeul Naţional de Artă al României îi invită pe iubitorii de artă să participe vineri, 13 mai 2016, de la ora 17:30, la „Un ceas pentru artă”, o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia „Brâncuși. Forme în alb și negru” deschisă în Sălile Kretzulescu. Prezentarea durează o oră şi este susţinută de Elena Ciocoiu, specialist în istoria artei.

expo Brancusi

Expoziția „Brâncuși. Forme în alb și negru” face parte din Programul naţional 140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brancuşi, inițiat de Ministerul Culturii și propune o selecţie de 40 de tiraje moderne după clișeele realizate de artist la Paris: aspecte din atelier şi sculpturi aflate în diferite stadii de lucru.

Pe lângă fotografii, în expoziţie se regăsesc şi două module interactive din atelierul „Pasărea ascunsă-n piatră”, găzduit în corpul Ştirbei al muzeului. Atelierul a fost conceput de specialiştii de la Centrul Georges Pompidou din Paris pentru a-i familiariza pe copii cu lucrările lui Brâncuşi. Cele două module aduse în expoziţie oferă acum unui public mai larg posibilitatea de a descoperi în mod ludic universul sculptorului.

Atât fotografiile, cât şi modulele interactive au fost donate Muzeului Naţional de Artă al României de Muzeul Naţional de Artă Modernă – Centrul Georges Pompidou din Paris în 2006, respectiv 2007.

Participarea la vizita cu ghidaj gratuit se face pe bază de programare prin e-mail la programari@art.museum.ro sau la telefon 021.3148119, de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 16:00. Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (4 lei), fără taxa de ghidaj obişnuită.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook