13 februarie 2017

Trecutul recent între imagine şi realitate

Muzeul Național de Artă al României organizează miercuri, 15 februarie 2017, de la ora 18:30, conferința „Trecutul recent între imagine și realitate. Pledoarie pentru Muzeul Crimelor Comunismului”, susţinută de Radu Preda.



Conferința se înscrie în seria de evenimente care lărgesc contextul istoric și cultural al expoziției „Artă pentru popor? Plastica oficială românească între 1948-1965”. Expoziția este dedicată realismului socialist și analizează traseul plasticii românești în perioada 1948-1965, punctând aspectele stilistice și metamorfoza survenită la acest nivel, fiind curatoriată de Monica Enache.

Arta plastică realizată și promovată în România comunistă a reprezentat pentru aparatul de stat o metodă eficientă, mai mult poate decât celelalte arte, de „alfabetizare” sau de „re-alfabetizare” a cetățeanului. Întregul edificiu imagistic introdus de viziunea comunistă asupra artei se sprijinea pe un repertoriu tematic restrâns și recurent, pe așa-numitele ‘compoziții tematice’, invariabil legate de istoria Partidului comunist român și a celui sovietic, de realizările din producția socialistă sau de istoria românilor. Totul pentru a susține crezul socialismului.

Evenimentul este susținut de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. Pentru conferință se va plăti biletul de acces în expoziție în valoare de 10 lei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook