12 martie 2021

The Wrong Place

Hooverphonic reprezintă Belgia la Eurovision Song Contest din Rotterdam pe 18 mai 2021 cu piesa „The Wrong Place”.



Single-ul „The Wrong Place” este scris de Alex Callier și Charlotte ForetCallier care declară:

L-am auzit pe Johnny Cash la radio în timpul unei sesiuni de compoziție. În glumă, ne-am dat provocarea de a-l încorpora pe Johnny Cash în noua noastră piesă. Acest lucru a dus la versurile „Don’t you ever dare to wear my Johnny Cash T-shirt”. Restul melodiei este construit în jurul acestei fraze.

„The Wrong Place” demonstrează încă o dată capacitatea impecabilă a trupei Hooverphonic de a-și reinventa propriul sunet iconic.

Nu am scris piesa având în vedere Concursul Eurovision. Deloc. Dar a continuat să apară ca un posibil candidat. A fost ceva în cântecul acesta care a făcut impresie. Ca de obicei, acesta este un sound Hooverphonic care ar putea fi coloana sonoră a unui film inexistent. Versurile sunt inspirate de Lee Hazlewood (care a scris „These Boots Are Made for Walkin’” pentru Nancy Sinatra și nenumărate alte hit-uri devenite clasice). Rezultatul are un iz de sarcasm, ceva umor sardonic și o atitudinea bine definită.

Trupa a declarat despre videoclipul ce însoțește piesa „The Wrong Place”:

Videoclipul piesei prezintă o situație extrem de cunoscută pentru unii dintre noi: să ne trezim în „locul greșit”. Acest lucru nu trebuie să ducă la ceva dramatic, așa cum se vede în clip, dar trupei Hooverphonic îi place cu siguranță acest gen de umor întunecat, teatral. „Jackie Cane” este un bun exemplu în acest sens. Regizorul Jan Boon și-a imaginat încă o dată o scenă dintr-un film inexistent într-un clip superb. „Tarantino îl întâlnește pe Tim Burton”, sau un basm devine realitate. Subjugat vizual și 100% Hooverphonic.

Hooverphonic este o formație căreia îi place să se abată de la drumul bătut. De peste 25 de ani, ei și-au perfecționat propriul sunet unic, recunoscut instantaneu. Alex Callier (compozitor/producător) și Raymond Geerts (chitarist) au fost coloana vertebrală a trupei încă din prima zi. Au lucrat împreună cu o gamă largă de cântăreți extrem de talentați și sunt fericiți să se reunească cu vocea iconică a lui Geike Arnaert încă din toamna anului 2020.

De-a lungul anilor, formația a evoluat de la trip hop-ul întunecat și moderat de la debutul din 1996 la un sunet mai cald, mai orchestral, care este o parte psihedelic, o parte atrăgător și mereu misterios, dar întotdeauna coloana sonoră a unui film inexistent.

Multe piese au ajuns pe coloane sonore pentru filme devenite iconice, cum ar fi „Stealing Beauty”, „I Know What You Did Last Summer”, „Permanent Midnight”, „CSI”, „Entourage”, „La Femme Nikita”, „Cold Case” și recentul succes Netflix „The Umbrella Academy”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook