9 iunie 2015

Taraf de Haïdouks revine în Suedia după aproape un deceniu

Institutul Cultural Român de la Stockholm sprijină turneul suedez de promovare a celui mai recent album al ansamblului de muzică lăutărească Taraf de Haïdouks, care se desfăşoară în lunile iunie şi septembrie 2015, în 12 oraşe. Albumul „Of Lovers, Gamblers and Parachute Skirts”, realizat în urma unei campanii de crowdfunding, celebrează 25 de ani de activitate a trupei şi reprezintă o revenire la stilul consacrat, abordat chiar la începuturi.

Prima parte a turneului suedez are loc în luna iunie, pe scena teatrului în aer liber Pilldamms din Malmö (21 iunie) şi cea a parcului de distracţii Liseberg din Göteborg (23 iunie). În toamna acestui an, muzicienii vor reveni în Suedia cu un program extins de concerte, care va include un eveniment la Teatrul Södra din Stockholm, cea mai importantă scenă de world music din Suedia (19 septembrie).

Taraf de Haïdouks a mai concertat în Suedia în 2006, în cadrul Festivalului Cultural al oraşului Stockholm. Concertul a fost organizat de Teatrul Södra şi ICR Stockholm pe cea mai importantă scenă din cele 30 ale festivalului, în Gustav Adolf Torg, bucurându-se de prezenţa a peste 5000 de spectatori.

Taraf de Haïdouks reuneşte trei generaţii de muzicieni originari din Clejani, localitate cu tradiţie în muzica lăutărească. Descoperiţi în 1986 de un etnomuzicolog elveţian, în 1988 muzicienii pornesc în primul turneu internaţional de promovare a albumului de debut „Dumbala Dumba”, la Paris şi Geneva. De-a lungul celor 25 de ani de activitate, ansamblul a înregistrat nouă materiale discografice şi a apărut în mai multe filme, printre care se numără şi „The Man Who Cried”, alături de Johnny Depp.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook