10 aprilie 2015

Prezenţa românească la Târgul dedicat cărţii de artă de la Stockholm

Institutul Cultural Român de la Stockholm susţine participarea românească la cea de-a doua ediţie a Târgului dedicat cărţii de artă de la Stockholm (Stockholm Art Book Fair), care se va desfăşura între 17 şi 19 aprilie 2015 la Spritmuseum. În acest an, organizatorii târgului au selectat drept reprezentant al României platforma PUNCH din Bucureşti.

În cadrul Stockholm Art Book Fair, PUNCH urmează să prezinte o selecţie de publicaţii româneşti de artă recente, dintre care amintim şi „Cartea de vizită”, album realizat de Fabrik – 72+87, reprezentând o colecţie de 59 cărţi de vizită ce datează din prima parte a secolului XX. Albumul a primit distincţia “Honorary Appreciation” la concursul internațional Best Book Design from All Over the World 2015 de la Leipzig. Din selecţie vor mai face parte şi următoarele titluri: „Dear Money”, carte bazată pe un proiect inspirat de o lucrare a artistei Marina Albu și concretizat în patruzeci de contribuții ale artiștilor cu care a colaborat Salonul de proiecte, de la momentul înființării lui până în anul 2013, şi „Serii. Multiplii. Realisme”, un proiect fotografic al artistului român Nicu Ilfoveanu, având ca subiect monumentele publice ridicate în amintirea Primului Război Mondial în mediul rural.

PUNCH este o platformă de promovare a artiştilor, a micilor edituri specializate în artă, a organizaţiilor şi instituţiilor de profil. Este, de asemenea, librărie online, specializată în teorie şi practici contemporane în artă, fotografie, arhitectură şi design.

Stockholm Book Art Fair este unul dintre cele mai tinere târguri de carte de artă din Europa, care atrage o selecţie internaţională diversă de editori, distribuitori și librari specializaţi. Târgul se desfăşoară în cadrul Săptămânii Artei de la Stockholm (Stockholm Art Week), fiind una din atracţiile principale în acest context dinamic.

Programul târgului şi mai multe informaţii despre participanţii din acest an se găsesc pe site-ul oficial: www.stockholmartbookfair.com.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Prezenţa românească la Târgul dedicat cărţii de artă de la Stockholm"

  1. Agamemnon spune:

    Un târg internaţional de carte fără Cărtărescu? O gafă fără precedent în istoria cărţii româneşti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook