17 martie 2017

Ştiu cine eşti

Un accident grav de mașină. Un reputat avocat amnezic. O familie care se zdruncină din temelii. Este intriga noului serial spaniol în 16 episoade „Știu cine ești” (al cărui titlu original este „Sé quién eres”), care are premiera la DIVA luni, 20 martie 2017, la ora 21:00. În fiecare luni la 21:00 este difuzat câte un episod. Din distribuție fac parte Francesc Garrido (el este Juan Elías), Blanca Portillo (Alicia Castro), Alex Monnier (Pol Elías) și alții.Serialul urmărește povestea unui bărbat de 55 de ani care se trezește clătinându-se pe o șosea, după un grav accident de mașină, este amnezic și nu reușește să își amintească nici cum îl cheamă și nici cum a ajuns aici. Numele lui este Juan Elias (Francesc Garrido), un avocat criminalist de succes, profesor universitar, căsătorit cu judecătoarea Alicia Castro (Blanca Portillo). Se pare, însă, că el nu își amintește absolut nimic din viața sa premergătoare accidentului. Cu ajutorul soției sale încearcă să reconstituie evenimentele, dar lucrurile sunt mult mai întunecate decât par la început.

Serialul se întreabă „Putem să o luăm de la capăt? Ce s-ar întâmpla dacă într-o zi ţi-ai pierde memoria şi ai începe să descoperi despre tine lucruri care nu ţi-ar plăcea deloc?”

Observaţiile regizorului

“Experienţa extinsă a companiei de producţie spaniole Filmax în lumea marelui ecran combinată cu priceperea şi expertiza cinematografică a regizorului Pau Freixas dau producţiilor noastre de televiziune o calitate de nota 10 şi le conferă efectul unei producţii pentru marele ecran, evidenţiindu-le într-o mare de conţinut TV. Din punct de vedere creativ şi al punerii în scenă, Știu cine ești este un proiect extrem de ambiţios şi interesant, al cărui scop este crearea unui serial la fel de bun ca producţiile internaţionale cu care s-au obişnuit în ultimii ani telespectatorii.”

„La noi, în Catalonia, serialul „Polseres vermelles” („The Red Band Society”) a fost un succes total; am avut rating-uri mari, am depăşit recordul pentru cel mai mare număr de descărcări şi am generat mult zgomot pe reţelele de socializare. La nivel an internaţional, serialul a fost vândut în peste 20 de ţări. Inclusiv în SUA, unde Fox a făcut deja un remake american („Red Band Society”, 2014 – 2015). Şi în timp ce scriu aceste cuvinte, serialul îşi extinde orizonturile internaţionale.

Succesul imens al show-ului a însemnat că următorul serial marca Filmax urma să fie o adevărată provocare pentru noi. Am vrut să profităm de oportunităţile de producţie şi credibilitatea de piaţă câştigate odată cu „Polseres vermelles” („The Red Band Society”), dar nu am vrut să facem orice fel de serial.

Am vrut ca următorul nostru serial să fie unul excelent, unul de care să fim mândri. După câteva luni de muncă intensă, am venit cu ideea unui serial care ne entuziasmează pe toţi şi pe care vrem să îl vedem pe micul ecran, devenit realitate. Este o poveste despre justiţie, în cel mai larg sens al cuvântului, o poveste care întreabă dacă luăm decizii importante în viaţă determinaţi fiind de inimă sau de minte. Care dintre aceste două filtre produce cele mai bune rezultate? Acest serial nu oferă telespectatorilor multe răspunsuri, dar deschide multe uşi în spatele cărora se află întrebări.”

Introducere

Are hainele rupte şi este rănit pe faţă – deci aparent a avut un accident, dar nu-şi aduce aminte cine este sau cum a ajuns aici. Nu are buletin, telefon mobil sau orice alt act care îl poate identifica. Este amnezic. Îl cheamă Juan Elias, este un avocat de succes care visează să devină decanul facultăţii şi profesor al celui mai râvnit curs de master din ţară. Este însurat cu judecătoarea Alicia Castro şi împreună au un fiu de 19 ani (care îl admiră) şi o fiică de 11 ani (care este o rebelă). Relaţia dintre soţi nu este construită doar pe dragoste, ci şi pe sinceritate şi complicitate totală.

Acum, doctorii îi recomandă lui Elias să meargă acasă şi speră că prezenţa într-un loc familiar îl va ajuta să îşi aducă aminte totul. Bărbatul se întoarce acasă, descoperă ce fel de tată şi soţ era şi începe să reconstuiască vechile legături emoţionale – treabă deloc uşoară pentru Juan Elias. Dificilă se dovedeşte a fi şi cealaltă provocare în faţa căreia este pus.

Când poliţia descoperă resturile maşinii lui Elias, găsesc şi telefonul mobil al nepoatei sale de 22 de ani, Ana Saura, care îi era şi studentă şi care a dispărut în noaptea accidentului. Conform tuturor dovezilor, Elias ar fi omorât-o, iar acesta trebuie să gădească o modalitate de a dovedi că este nevinovat, în ciuda faptului că nici măcar el nu ştie dacă e sau nu responsabil.

Linii narative

A doua şansă: Serialul se întreabă „Putem să o luăm de la capăt? Ce s-ar întâmpla dacă într-o zi ţi-ai pierde memoria şi ai începe să descoperi despre tine lucruri care nu ţi-ar plăcea deloc?”.

Alegere liberă: Cât de importantă e moştenirea genetică şi cât de important este modul în care creştem? Până la ce punct ne este determinat comportamentul de către gene? Este modul în care ne comportăm predeterminat de biologie sau suntem capabili de a ne schimba caracterul în urma experienţelor trăite?

O linie trasată fin: Știu cine ești pune în balanţă părţile pozitive şi cele negative din comportamentul uman, atât de des judecate de oameni, şi se întreabă „Pot fi cumva parţial justificate infidelitatea, abuzul de putere sau şantajul?”.

Acuzatul

Juan Elias, 54 de ani, profesor şi avocat, partener al uneia dintre dintre cele mai prestigioase firme legale din oraş.

„Există două tipuri de justiţie. Cea a cărei definiţie se regăseşte în dicţionar şi cea pe care o caută clienţii noştri când ne angajează. Jobul uneui avocat bun este să îi convingă pe membrii juriului că există o singură justiţie.”

Victima

Anna Saura, 22 de ani, studentă la Drept şi instructor de Kite Surf, dispărută

„La 4 metri deasupra valurilor nu există examene, nici părinţi care să îţi spună ce să faci, nici băieţi enervanţi, nici prietene geloase… La 4 metri deasupra valurilor nu există nimic, dar ai totul…”

Familia acuzatului

Alicia Castro, 45 de ani, judecătoare, soţia lui Juan Elias

„Viaţa nu este decât o succesiune de înţelegeri pe care trebuie să le faci pentru a avea succes pe plan personal, profesional şi familial.”

Pol Elias, 19 de ani, fiul lui Juan Elias

„Vocaţia tatălui meu a fost aceea de a fi avocat, iar a mamei mele a fost aceea de a fi judecător. Vocaţia mea este aceea de a mă distra şi a fi fericit. Încă lucrez la asta…”

Julieta Elias, 11 de ani, fiica lui Juan Elias
„Viaţa e ca un joc video pe care îl poţi juca doar la nivelul Expert.”

Familia victimei

Ramon Saura, 60 de ani, inginer şi Decan al Universităţii din Barcelona, tatăl Annei şi cumnatul lui Juan Elias

„Nu devii automat un tată bun după ce faci copii, la fel cum nu devii automat un pianist extraordinar doar dacă posezi un pian.”

Silvia Castro, 47 de ani, casnică, soţia lui Ramon Saura şi sora Aliciei

„Mereu am fugit. Credeam că fug de oameni şi de locuri, dar fugeam de mine însămi. Alături de Ramon mi-am găsit, în sfârşit, refugiul.”

Marc Castro, 27 de ani, fratele vitreg al Annei Saura

„Oamenii nu îşi dau seama cât de mult valorează o familie, vă spun eu, pentru că mie mi-a luat 16 ani să îmi găsesc una.”

Acuzarea

Eva Duran, 33 de ani, avocat, fosta amantă a lui Joan Elias şi procurorul principal în cazul împotriva lui.

„Nu poţi să înţelegi total pe altcineva decât atunci când începi să vezi lucrurile din punctul lui de vedere.”

David Vila, 38 de ani, avocat, partenerul de afaceri al Evei Duran

„Dacă eşti sigur de propriul destin, atunci calea de urmat e uşoară. Trebuie doar să te asiguri că nimeni nu încearcă să îţi schimbe direcţia.”

Apărarea

Ricardo Saenz Heredia, 50 de ani, avocat, partenerul de afaceri al lui Joan Elias.

„Juriul este compus din 9 oameni, a căror misiune este să decidă cine are cel mai bun avocat. Clienţii mei nu câştigă niciodată, câştigătorul sunt mereu eu.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

4 thoughts on "Ştiu cine eşti"

 1. ivanov spune:

  Doamne!
  Cu acest titlu
  aţi speriat
  o grămadă de oameni politici!

  Acum răsuflă uşuraţi.
  Au înţeles
  că e doar un film…

 2. Tony spune:

  Un film excelent..felicitari…astemptam urmatoarele serii

 3. Cojocar Maria spune:

  Un serial ft.bun, am urmărit toate episoadele .Când se vor difuza celelalte episoade,îmi puteți comunica cumva? Sper că va continua nu vom păți ca la pro tv. cu Tânăr și neliniștit !

 4. camelia spune:

  imi place filmul in mod deosebit
  si asta pentru ca ACTORUL PRINCIPAL isi joaca rolul excelent
  sant necajita ca nu am putut sa vad serialul de luni 30.05.2017 si nu stiu daca are reluare
  daca stie cineva sa mi spuna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook