29 iunie 2021

Spatele omului

În cadrul proiectului „Întâlnire la muzeu” publicul este invitat joi, 1 iulie 2021, ora 18:00 la conferința cu titlul „Spatele omului” susținută de criticul de teatru George Banu. Conferința este urmată de un dialog pe cu directorul general al MNAR, Călin Stegerean, și cu publicul prezent.



Un vast material ilustrativ, cu reproduceri ale multor capodopere ale artei universale dar și din colecția MNAR, pune în evidenţă semnificaţiile reprezentărilor din artele plastice şi din teatru ale omului (sintagmă care implică deopotrivă bărbatul şi femeia) văzut din spate.

George Banu afirmă în volumul cu titlu omonim, „Spatele omului”:

Omul întors cu spatele se impune ca postură corporală concretă, capabilă să conteste frontalitatea şi modul de adresare unanim adoptate, sfârşind prin a afirma astfel o relaţie cu lumea pe care ne invită să o examinăm. Dacă omul fără chip este omul fără nume, el nu este în schimb omul fără acţiune. Fiinţa lui se cristalizează în acţiune.

Volumul a apărut în limbile franceză și română și a întrunit aprecierea superlativă a presei internaţionale.

Accesul se face numai în urma unei rezervări prealabile la adresa comunicare@art.museum.ro şi pe baza biletului de participare (12 lei/6 lei/3 lei), în limita locurilor disponibile.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook