1 decembrie 2011

Seară românească la HBO

De 1 decembrie, HBO sărbătoreşte Ziua Naţională a României printr-un program special oferit telespectatorilor săi. Seara românescă se anunţă a fi bogată în premiere, iar cei ce vor alege HBO vor putea urmări în premieră şi în exclusivitate pe micul ecran două scurtmetraje şi un lungmetraj, dar şi un concert al unei apreciate trupe româneşti, pentru prima dată la HBO.

De la ora 19:00, cei aflaţi în faţa micilor ecrane se vor putea „încălzi” cu un concert semnat Byron, urmat de filmul „Francesca” şi două scurtmetraje: „Stopover” şi „Numărătoarea manuală”, producţii cu numeroase selecţii la festivaluri prestigioase din ţară şi din străinătate.

Concertul Live Underground a fost înregistrat de trupa Byron la peste 100 de metri adâncime, într-un loc cu o acustică impresionantă, salina de la Turda. Show-ul de o oră este compus din două părţi: unplugged – susţinut în mina Terezia şi concert electric – în amfiteatrul din mina Rudolf. Concertul va fi difuzat în premieră şi exclusivitate la HBO România, iar din playlist fac parte melodii precum: „Songul puşcăriaşului”, „Dawn of a Drunk Bum”, „Far Away” etc. Alături de membrii trupei, au coborât la peste 100 de metri şi invitaţii speciali Nicu Alifantis, Ioana Mântulescu, Rene Popescu, Alexandru Gorneanu şi Gabriel Bălaşa.

Filmul „Francesca”, primul lungmetraj al regizorului Bobby Păunescu, este difuzat în premieră la HBO începând cu ora 20:00 şi oferă telespectatorilor ocazia de a o urmări pe Monica Bârlădeanu într-un rol memorabil, alături de Dorian Boguţă, Luminita Gheorghiu şi mulţi alţii. Francesca e o tânără educatoare care visează să emigreze în Italia. Sperând la o viaţa mai bună, Francesca e gata să înfrunte orice obstacole, chiar şi îndoielile şi grijile apropiaţilor. Lucrurile iau, însă, o întorsătură nefericită, adevăruri dureroase ies la lumină şi priorităţile se schimbă.

Scurtmetrajul „Stopover”, o coproducţie Italia-România, regizată de Ioana Uricaru, va fi difuzat la HBO de la ora 21:40, iar scenariul, scris de Cristian Mungiu, se bazează pe o poveste reală, petrecută într-un aeroport din Italia.

De la ora 22:00, telespectatorii vor putea viziona un scurtmetraj în regia lui Daniel Sandu. „Numărătoarea manuală” redă o zi obişnuită de muncă pentru Mircea, un angajat cu vechime la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook