15 ianuarie 2018

Pui de cotoroanţă

Editura Humanitas Fiction aşteaptă publicul la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 17 ianuarie 2018, ora 19:00, la lansarea romanului „Pui de cotoroanţă” de Margaret Atwood, volum al Proiectului Hogarth Shakespeare, interpretarea în cheie modernă a piesei „Furtuna” de William Shakespeare. Reluând temele piesei shakespiriene despre răzbunare și o a doua șansă în viață, marea scriitoare Margret Atwood ne poartă într-o călătorie interactivă, dominată de iluzii, plină de surprize și miracole copleșitoare. La eveniment vorbesc prof. univ. dr. George Volceanov, traducătorul romanului și prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, scriitor şi critic literar. Invitatul special al evenimentului, actriţa Oana Pellea, citește un fragment din roman. Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction, este moderatorul întâlnirii.



Pui de cotoroanţă” a fost inclus pe listele celor mai bune cărți ale anului 2016 ale tuturor publicațiilor de renume. Margaret Atwood a scris romanul „Furtunii” perfecte, purtându-și cititorii prin Canada zilelor noastre, din societatea elevată a unui mare Festival Shakespeare până în sistemul penitenciar, din lumea coruptei clase politice până în cea a deținuților de drept comun.

Lindsay Duguid descrie romanul în Times Literary Supplement ca fiind „combinație de dramă rafinată, simțire profundă și amuzament nestăvilit.”

Fenomenele paranormale, comunicarea cu cei dragi chiar și dincolo de moarte adaugă un plus de originalitate acestei bijuterii literare care se citește cu sufletul la gură și care, deși urmează îndeaproape coordonatele textului-sursă (uzurparea, pierderea, remușcările, dorința de răzbunare, răzbunarea prin iertare), propune un final cu totul neașteptat. „Pui de cotoroanţă” este unul dintre apelativele folosite în „Furtuna” de Prospero și Ariel pentru Caliban.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook