28 septembrie 2017

„Profetul”, un spectacol-concert în premieră

Pentru prima dată în lume, cartea celebrului poet, pictor și filosof de origine libaneză Kahlil Gibran, „Profetul”, este prezentată sub forma unui emoționant spectacol–concert în orașele București, Timișoara și Cluj în această toamnă. Inițiatoarea proiectului este apreciata interpretă de jazz, Teodora Enache. Punerea în scenă a acestui proiect de suflet al Teodorei Enache se bucură de participarea extraordinară a actriței Oana Pellea. Împreună, cele două artiste sunt manifestările Profetului prin muzică și cuvânt, iar calitatea spectacolului pare a fi deja asigurată de forța interpretativă a celor două artiste. Regia este semnată de Mihai Țărnă, iar spectacolul are două reprezentații la Teatrul Odeon, pe 30 septembrie 2017 și 1 octombrie 2017, de la ora 20:00.



Spectacolul „Profetul” ne dezvăluie 9 capitole din cartea lui Kahlil Gibran, pasaje care au inspirat compozițiile Teodorei, teme importante, despre care artista mărturisește că au fost mereu prezente în sufletul și mintea sa și care își găsesc în acest spectacol expresia prin muzică. O muzică cinematică, ce reușește să îmbine perfect intenția lirică a poetului cu viziunea personală a compozitoarei, poezia și muzica. Teodora Enache nu a grăbit și nu a forțat procesul de creație, compunând muzica pentru spectacolul „Profetul” pe parcursul a 7 ani, reluând-o periodic și rescriind-o cu răbdare, într-o continuă evoluție personală și comunicare cu sine însăși. Situat deasupra oricăror limite geografice, etnice sau religioase, „Profetul” este un spectacol despre viață, moarte, iubire, despre marile întrebări care ne preocupă neîncetat, dar mai presus de toate este o celebrare a vieții.

Alături de cele două artiste, pe scenă se află cunoscuți instrumentiști străini și români.

În „Profetul” muzica se susține prin cuvânt și cuvântul prin muzică, iar forța mesajului e amplificată de această fuziune. Un spectacol despre viață și natura umană, de care publicul are nevoie, „Profetul” oferă o întâlnire emoționantă între artiști și spectatori și bucuria unei călătorii interioare cu adevărat memorabile.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook