9 mai 2012

Prieteni cu copii

În regia lui Jennifer Westfeldt şi avându-i în distribuţie pe Adam Scott, Jennifer Westfeldt, Jon Hamm, Kristen Wiig, Maya Rudolph, Chris O’dowd, Megan Fox şi Edward Burns, comedia „Prieteni cu copi” („Friends with Kids”) poate fi vizionată, începând de vineri, 11 mai 2012, la cinematografele bucureştene Hollywood Multiplex Bucureşti Mall, Movieplex, Cinema City Cotroceni şi Sun Plaza, Grand Cinema Digiplex, The Light Cinema şi Glendale Studio, precum şi în ţară, la Hollywood Multiplex Lotus Oradea, Cortina Cinema Digiplex Oradea, la Cityplex Constanta şi Brasov, la Odeon Cineplex Cluj Napoca şi în reţeaua Cinema City din Arad, Bacău, Brăila, Cluj-Napoca şi Constanţa.



Jason (interpretat de Adam Scott) şi Julie (interpretată de Jennifer Westfeldt) sunt ambii single şi locuiesc în Manhattan. Sunt prieteni foarte buni încă din facultate, locuiesc în acelaşi bloc, au încredere unul în celălalt, dar nu simt niciun fel de atracţie reciprocă.

Prietenii lor, Leslie (interpretată de Maya Rudolph) şi Alex (interpretat de Chris O’ Dowd) sunt amuzanţi şi foarte direcţi, iar Ben (interpretat de Jon Hamm) şi Missy (interpretată de Kristen Wiig), foarte atrăgători şi înfocaţi – atât de înfocaţi încât chiar fac sex în toaleta restaurantului atunci când ies cu toţii.

Patru ani mai târziu… Leslie şi Alex au doi copii, Missy şi Ben au un nou-născut, iar Jason şi Julie, tot singuri şi fără copii… Şi atunci, apare IDEEA! Ce-ar fi ca ei doi să facă un copil, fără nicio obligaţie sentimentală, să îl crească împreună, dedicându-i fiecare jumătate din timp şi să caute relaţii fără complicaţii, în cealaltă jumătate?

Zis şi făcut! Julie şi Jason fac un copil, Joe. Totul merge bine. Sunt cei mai competenţi, funcţionali, şi iubitori părinţi pe care i-a văzut cineva, necăsătoriţi şi fără obligaţii, şi amândoi încep să aibă întâlniri.
Vor reuşi însă cei doi să rămână neimplicaţi sentimental în propria lor relaţie, ţinând cont că acum au un liant atât de important?

Echipa

Adam Scott (care îl interpretează pe Jason Fryman) are în palmares roluri diverse, care ies în evidenţă. Deşi a început ca actor de drame, a dovedit o versatilitate incredibilă şi a jucat cu succes într-un număr mare de comedii.

Momentan el joacă în serialul de comedie produs de NBC şi nominalizat la Premiile Emmy “Parks şi Recreation”, alături de Amy Poehler, şi poate fi văzut şi în producţia HBO “Viaţia şi apucăturile lui Kenny Powell”.

Scott şi-a câştigat faima cu rolul din serialul de comedie Party Down, unde a jucat alături de Jane Lynch, fiind şi co-producător al comediei de succes Step Brothers, împreună cu Will Ferrell şi John C. Reilly.

Scott a fost nominalizat la categoria Cel Mai Bun Actor la Premiile Independent Spirit în 2009 pentru rolul său din producţia „Spirite nestatornice”, iar înainte de asta a putut fi văzut în filmul lui Martin Scorsese „Aviatorul”, premiat cu Oscar, unde apare alături de Leonardo DiCaprio.

În prezent Scott poate fi văzut într-o producţie a companiei Weistein „Our idiot brother”, alături de Paul Rudd, care a avut premiera la ediţia din 2011 a Festivalului de Film Sundance şi care a fost recent lansată în cinematografe.

Jennifer Westfeldt (scenarista şi regizoarea filmului, care o interpretează pe Julie Keller) este foarte cunoscută pentru producţia independentă „Tentaţiile Jessicăi Stein”, lansată de compania Fox Searchlight Pictures, pe care a co-scris-o şi co-produs-o .

Filmul a câştigat Premiul Publicului la Festivalurile Internaţionale de Film de la Los Angeles, Chicago şi Miami, câştigând şi un premiu GLAAD Media la categoria Cel Mai Bun Film. Jennifer Westfeldt a câştigat un premiul Golden Satellite pentru Cea Mai Bună Actriţă într-o Comedie sau un Musical, premiul Juriului pentru scenariu şi rol la Festivalul Internaţional de Film de la Los Angeles şi o nominalizare la Premiile Indie Spirit pentru Cel Mai Bun Scenariu de Debut.

Cel de-al doilea film în care a apărut „Ira şi Abby”, scris şi produs de ea a câştigat Premiul Publicului pentru Cel Mai Bun Film la ediţia din 2006 a Festivalului de Film de la Los Angeles, Premiul Juriului pentru Cel Mai Bun Film la Festivalul HBO US Comedy Arts din Aspen, în 2007, şi Premiul Publicului la Festivalul de Film Evreiesc din Boston. Jennifer Westfeldt a mai câştigat şi premiul pentru Cea Mai Bună Actriţă la Festivalul HBO US Comedy Arts pentru rolul Abby. Filmul a fost cumpărat de Magnolia Pictures şi lansat în toamna lui 2007, fiind foarte bine primit.

Jennifer Westfeldt şi-a început cariera ca actriţă de teatru în New York, jucând în mai mult de 25 de producţii, printre care şi îndelungatul succes The Fantastick, regizat de Kathleen Marshall de două ori câştigătoare a Premiilor Tony, unde a jucat alături de Donna Murphy, şi ea câştigătoare a Premiilor Tony. Jennifer Westfeldt a primit o nominalizare la Premiile Tony în 2004 pentru rolul său, un Premiu Theater World pentru Debut pe Broadway şi un Premiu Drama League. Printre cele mai recente producţii de teatru în care apare se numără premiera mondială a piesei lui Cusi Cram „A lifetime Burning”, la Primary Stages, premiera mondială a piesei lui Joe Gilford „Finks” la New York Stage & Film, şi „Three Sisters” pe scena L.A. Theaterworks.

Pe micul ecran Jennifer Westfeldt a jucat recent în rolul lui Meredith Reed în sezonul final al serialului „24”, produs de Fox. Printre alte seriale de televiziune în care apare se numără „Anatomia lui Grey”, „Numere”, „Lecţia de maternitate”, „Amy”, „Hack”, „Snoops”, „Two Guys and A Girl” şi „Holding The Baby”.

Jon Hamm (producător şi interpret al lui Ben), câştigător al unui Premiu Golden Globe şi de şase ori nominalizat la Emmy, este faimos pentru rolul lui Don Draper din multi-premiatul serial ”Mad Men: Nebunii de pe Madison Avenue”. Performanţa sa de-a lungul celor patru sezoane i-a asigurat tot atâtea nominalizări la Premiile Emmy, la categoria Cel Mai Bun Actor intr-un serial dramatic, patru nominalizări la Premiile Screen Actors Guild la aceeaşi categorie, premiul Criticilor la Premiile Televiziunii pentru Actor în Rol Principal într-un serial dramatic (2011), şi un Glob de Aur în 2008 pentru cel mai Bun Actor într-un serial dramatic (2008). În plus, în 2009, 2010 şi 2011, împreună cu întreaga distribuţie a serialului a câştigat premiul Screen Actors Guild la categoria Cel mai Bun Ansamblu într-un serial dramatic.

Jon Hamm a mai apărut în rolul doctorului Drew Baird în mai multe episoade ale serialului de comedie „30 Rock”, pentru care a primit două nominalizări la Emmy la categoria Cel Mai Bun Actor Invitat într-un serial de comedie. El găzduit show-ul Saturday Night Live de trei ori.

Pe marele ecran, Hamm a jucat recent alături de Ben Affleck şi Rebecca Hall in succesul celor de la Warner Brothers „Oraşul”, regizat de Affleck, în thrillerul fantastic al lui Zack Snydery „Suker Punch”, tot pentru Warner Brothers şi filmul independent „Urletul”, cu James Franco, Jeff Daniels, şi David Strathairn, iar recent a putut fi văzut în „Domnişoare de onoare”, comedia produsă de Judd Apatow.

Kristen Wiig (care o interpretează pe Missy) este un star de comedie care s-a născut în platourile de la Saturday Night Live, devenind una dintre cele mai căutate talente atât pe marele cât şi pe micul ecran. Wiig a primit de curând cea de-a treia nominalizare la Premiile Emmy pentru Actriţă în Rol Secundar într-un serial de comedie pentru munca ei din cadrul mega-showului Saturday Night Live.

Recent, Kristen Wiig a jucat în hit-ul „Domnişoare de onoare”, produs de Universal Pictures, pe care l-a scris împreună cu Annie Mumolo. Filmul este regizat de Paul Feig şi produs de Judd Apatow, Clayton Townsend şi Barry Mendel. Wiig joacă rolul lui Annie, o domnişoară de onoare a cărei viaţă se începe să se lămurească atunci când îşi conduce cea mai bună prietenă, Lillian (Maya Rudolph), împreună cu restul domnişoarelor de onoare (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey şi Ellie Kemper) într-o aventură nebunească spre drumul către căsătorie.

Kristen Wiig a debutat în rolul şefei pasiv-agresive a lui Katherine Heigl în comedia de „Un pic însărcinată”. Printre alte filme la care a participat se numără „Paul”, produs de Universal şi regizat de Greg Mottola, în care joacă alături de Simon Pegg şi Nick Frost; „All Good Things” regizat de Andrew Jarecki, cu Ryan Gosling, Kirsten Dunst şi Frank Langella; filmul de animaţie al companiei Universal „Sunt un mic ticălos” cu Steve Carell şi Jason Segal; „MacGruber”, bazat pe un scenariu de la “Saturday Night Live”; filmul de animaţie de la Dreamworks „Cum să-ţi dresezi dragonul” cu Gerard Butler şi Jay Baruchel; pelicula regizată de Mike Judge „Extract” cu Jason Bateman, Ben Affleck şi Mila Kunis; „Dă-i bătaie!”, debutul regizoral al lui Drew Barrymore cu Ellen Page; „Adventureland” cu Ryan Reynolds, Kristen Stewart şi Jesse Eisenberg, regizat de Andrew Jarecki; „Oraşul fantomelor” cu Ricky Gervais, regizat de David Koepp; şi filmul lui Jake Kasdan „Calcă apăsat – Povestea lui Dewey Cox”, o altă producţie semnată Apatow în care actriţa apare alături de John C. Reilly. Kristen Wiig a fost invitată şi în cunoscutul serial NBC “30 Rock”, precum şi în serialele HBO “Plictisit de moarte” cu Jason Schwartzman şi “Doi trubaduri la New York”.

Maya Rudolph (care o interpretează pe Leslie) a jucat alături de Kristen Wiig în comedia „Domnişoare de onoare”, regizată de Paul Feig.

Înainte de asta, Maya Rudolph a avut parte de recenzii foarte bune pentru rolul din comedia „Un nou început”, regizată de Sam Mendes după un scenariu semnat de Dave Eggers şi Vendela Vida, unde actriţa joacă alături John Krasinski. Cei doi formează un cuplu care aşteaptă primul lor copil şi care pornesc într-o călătorie de-a lungul ţării pentru a găsi locul potrivit unde întemeieze o familie.

Rudolph a debutat în 2000 la una dintre ediţiile emisiunii “Saturday Night Live,” de pe NBC unde a continuat să facă parte din echipă timp de şapte ani. Printre altele, actriţa a imitat personalităţi celebre precum Oprah Winfrey, Donatella Versace şi Whitney Houston.

Chris O’Dowd (care îl interpretează pe Alex) a putut fi recent văzut jucând alături de Kristen Wiig în comedia de mare succes „Domnişoare de onoare”, filmul celor de la Universal, produs de Judd Apatow şi regizat de Paul Feig.

Lista de filme în care a jucat Chris O’Dowd include „Cină pentru fraieri” (DreamWorks/Paramount) regizat de Jay Roach, unde actorul joacă alături Paul Rudd, Steve Carell şi Zach Galifianakis; „Călătoriile lui Guliver” regizat de Rob Letterman, cu Jack Black, Jason Segel şi Emily Blunt pentru Fox; „Piraţii rockului” alături de Phillip Seymour Hoffman în regia lui Richard Curtis, sub egida Working Title/Focus Features.

Megan Fox (care o interpretează pe Maryjane) este cunoscută datorită rolului din „Transformers”, unde a jucat alături de Shia LaBeouf. Mai recent a putut fi văzută în „Jonah Hex” (Warner Bros), alături de Josh Brolin şi John Malkovich.

În 2009, Megan Fox a jucat împreună cu Amanda Seyfried în comedia horror „Trupul lui Jennifer”, scrisă de câştigătorul premiului Oscar Diablo Cody.

Edward Burns (care îl interpretează pe Kurt) şi-a câştigat faima pe plan internaţional încă de la primul său lung-metraj „Fraţii McMullen”, care a avut premiera în 1995, la Festivalul de Film de la Sundance, primind Marele Premiu al Juriului. Filmul, scris şi regizat tot de Burns şi a fost realizat cu un buget de numai 25.000 de dolari având ulterior încasări de peste 10 milioane de dolari numai în America, ajungând pe primul loc în topul celor mai profitabile filme ale anului 1995. Filmul a mai câştigat şi premiul pentru Cel Mai Bun Film la Premiile Independent Spirit în 1996.

Cel de-al doilea film al lui Edward Burns, comedia romantică „Pe ea o vreau”, cu Jennifer Aniston şi Cameron Diaz, a fost o nouă dovadă a talentului lui Burns ca scenarist, regizor şi actor şi i-a adus numeroase aplauze.

Edward Burns continuă să scrie, să regizeze, să joace şi să-şi producă propriile filme, inclusiv comediile „Dragoste în cerc restrâns”, „Violete purpurii” şi „Nice Guy Johnny”. De altfel, „Violete purpurii” a fost primul film care a avut premiera exclusiv pe iTunes. Burns a continuat pe această idee şi în 2010 a lansat „Nice Guy Johnny” prin intermediul distribuţiei digitale.

Cel de-al zecelea film în care Edward Burns are triplu rol (scenarist, regizor şi actor) este drama romantică „Newlyweds”, care a avut premiera în 2011 , la Tribeca Film Festival. Burns fusese implicat în acest festival încă de la început, din 2002. „Newlyweds” a fost cel de-al şasealea film al său prezentat la TFF, fiind pelicula ce a închis festivalul.

Ca actor Burns a jucat în filmul regizat de Steven Spielberg „Salvaţi soldatul Ryan”. El a mai jucat şi în thrillerul „15 minute”, alături Robert De Niro, în „Traşi pe sfoară” împreună cu Dustin Hoffman, şi în comedia romantică produsă de 20th Century Fox „27 de rochii”, cu Katherine Heigl.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook