28 aprilie 2009

Povestiri mortale

Povestiri mortaleLa Editura Polirom a apărut cartea „Povestiri mortale” de Mihai Găinuşă, cel care realizează emisiunea „Cronica Cârcotaşilor”, alături de Şerban Huidu.

Povestirile lui Mihai Găinuşă conturează un prozator care şi-a găsit mijloace proprii de exprimare literară şi pentru care ludicul, ironia şi umorul de bună calitate constituie ingrediente absolut necesare. Deşi tonul jucăuş nu se diluează de-a lungul lecturii, miza este, nu rareori, una serioasă, iar autorul e atent şi la efecte stilistice care să o accentueze. Dincolo de toate însă, fiecare povestire cuprinsă în volum are o morală care se aplică nu doar spaţiului românesc, ca în cărţile anterioare, ci este universal valabilă. În „Povestiri mortale”, Mihai Găinuşă nu propune o comedie socială, ci se axează pe comedia umană în general, văzută din perspectiva unui „cârcotaş” cu privire şi talent de prozator.

Tudor Octavian spune despre autor: „Remarcabilă e siguranţa cu care Mihai Găinuşă face relaţia dintre umorul primar, bazat pe jargon şi dicţionar etnic, şi umorul referenţial.”

Mihai Găinuşă s-a născut pe 6 noiembrie 1970 la Sibiu. Absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalism şi bursier media la Strasbourg şi Paris, este cunoscut atât prin show-ul de divertisment „Cronica Cârcotaşilor” de la Prima TV, cât şi prin contribuţiile radiofonice de la Radio 21 şi apoi Kiss FM, toate realizate împreună cu Şerban Huidu. În ultimii ani, dincolo de activitatea sa media, Mihai Găinuşă s-a remarcat şi ca autor de beletristică, prin volumele de proză scurtă „Trialoguri cârcotaşe” şi „Cotcodăceli„, dar şi prin romanul „Fără cap şi fără coadă„.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook