3 noiembrie 2020

Pianissimo

Andrea Bocelli, cunoscutul tenor la nivel mondial prezintă publicului un nou duet, „Pianissimo”, alături de mezzosoprana Cecilia Bartoli, înaintea lansării noului său album, de pe data de 13 noiembrie 2020. Scrisă de compozitorul Mauro Malavasi, care lucrează cu Andrea de aproape 30 de ani, piesa este compusă într-un stil minimalist și elegant, inspirat de compozitorul francez avangardist Erik Satie.



Andrea spune că:

„Pianissimo” este un dialog luminat dintr-un cuplu care simte privirea și iubirea lui Dumnezeu cum se mișcă în relația lor romatică. Așa cum adesea găsim în compozițiile lui Malavasi, pianul este în centrul atenției și acompaniază vocile cântăreților.

Cecilia Bartoli adaugă:

A fost minunat să cânt „Pianissimo” în duet cu Andrea. Este o melodie atât de frumoasă. Chiar mi-a făcut plăcere!

Videoclipul ce acompaniază duetul îi găsește pe Andrea și Cecilia la eleganta vilă Tenuta Corbinaia din Toscana, Italia. Regizat de către Riccardo Guarnieri și Luca Scota, videoclipul prezintă imagini superbe cu mediul rural italian, la finalul verii, care completează perfect duetul emoționant.

Următorul album, „Believe”, explorează temele spirituale ale credinței, carității și speranței, celebrând puterea muzicii de a alina sufletul.

Pe lângă colaborarea cu Cecilia Bartoli, pe album se află încă un duet, cu Alison Krauss și o nouă compoziție a lui Ennio Morricone, un colaborator de-al lui Bocelli, numită „Inno sussurato”. De asemenea, există și piese cunoscute și deja îndrăgite, precum „Hallelujah” și „You’ll Never Walk Alone”. Andrea și-a compus propriile variante pentru „Ave Maria” și „Padre Nostro”, care se regăsesc pe acest album.

Una dintre comorile ascuse de pe albumul „Believe” este „Fratello sole sorella luna (Dolce è Sentire)”, piesa ce a apărut în filmul „Brother Sun, Sister Moon” de Franco Zeffirelli, cu muzica compusă de Riz Ortolani. Încă o încântare este „Angele Dei”, o piesă nou descoperită de Puccini și aranjată de Michael Kaye, pe care Andreea a cântat-o pentru prima oară în 2019. Inițial a fost scrisă fără versuri, dar Andrea a cerut adăugarea cuvintelor unei rugăciuni.

Andrea adaugă:

Pieselui albumului „Believe” este rezultatul unei călătorii spirituale pe care eu am parcurs-o în ultimii ani, care a dus la o creștere constantă. Noul album este întruchiparea nevoii de a stabili o nouă cale, ce aduce împreună piese ce vorbesc sufletului și oferă persoanei ce îl ascultă un stimulent de a se conecta cu partea lui spirituală și să o asculte.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook