22 mai 2013

Muzica tăcerii

Curtea Veche Publishing aduce în fața publicului român volumul autobiografic semnat de Andrea Bocelli, “Muzica tăcerii”, chiar în preajma concertului pe care artistul îl va susține în București pe 25 mai 2013, la Romexpo. Lansarea cărții are loc joi, 23 mai, începând cu ora 18:30, la Institutul Italian de Cultură (Aleea Alexandru, nr. 41).



Romanul autobiografic “Muzica tăcerii” este o mărturie puternică a destinului tenorului, o poveste emoţionantă despre muzică și iubire.

Andrea Bocelli este, probabil, cel mai iubit tenor din lume. Iar, în spaţiul neaşteptat al unei cărţi, artistul toscan ne dăruieşte o altă muzică, la fel de atrăgătoare: „muzica tăcerii“, vocea lumii lăuntrice a unui personaj a cărui sensibilitate face ca orice reflecţie să fie captivantă, orice confidenţă să fie preţioasă.

Cine este Amos? În spatele protagonistului acestui roman adevărat, al acestui jurnal intim scris la persoana a treia, transpare profilul biografic al autorului său. Îndărătul artistului de talie mondială, descoperim omul, ucenicia lui artistică şi existenţială, profunzimea valorilor sale. La fel ca Andrea Bocelli, Amos îşi cultivă talentul cu o autocritică intransigentă şi nu îşi pierde darul umilinţei nici măcar după ce vocea lui a devenit o legendă.

În paginile acestui „portret al artistului la tinereţe“, redat într-o proză limpede ca formă şi poetică în conţinut, cântăreţul parcurge încă o dată anii formării lui, într-un scenariu narativ care implică familia, prieteniile, cele dintâi iubiri şi cele dintâi succese. Departe de tentaţiile lăudăroşeniei, în paginile cărţii palpită adevărul unei vieţi destinate triumfurilor, dar, ca oricare alta, marcată şi ea de linii de pornire false, de dubii, dureri mărunte şi mari.

Andrea Bocelli declara: “Pentru mine, muzica este o nevoie, la fel ca nevoia de iubire; şi, mai presus de orice, este şi destinul meu, ineluctabil ca trecerea timpului.”

Andrea Bocelli s-a născut în comuna Lajatico din provincia Pisa, la 22 septembrie 1958. Licenţiat în drept, el este unul dintre cele mai surprinzătoare fenomene muzicale ivite în ultimii ani. După ce, în anul 1994, a fost câştigătorul Secţiunii „Propuneri noi“ la Festivalul Sanremo, a ajuns în vârful clasamentelor dis­cografice internaţionale şi a vândut peste 70 de milioane de discuri. Ambasador al tradiţiei muzicale italiene, Andrea Bocelli a apărut în spectacole alături de cei mai proeminenţi artişti ai muzicii contem­porane, pe principalele scene din lume. Aceste spectacole, precum şi faima adusă de o carieră discografică fără precedent, au făcut să-i fie dedicată o stea pe celebra „Walk of Fame“ din Hollywood.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook