4 august 2009

Pecetea runelor

Pecetea runelorRecent, la Editura Corint Junior a apărut „Pecetea runelorŁ” de Joanne Harris, o poveste extraordinară, ce se desfăşoară în lumea zeilor scandinavi.

Maddy Smith – născută cu forma ruginie a unei rune în palmă – a fost întotdeauna ca o străină în satul ei. Pentru că oamenii din Malbry cred că un semn al runei este un simbol al vechilor zei, un însemn al magiei. Iar aceasta, după cum ştie toată lumea, duce direct spre Haos. Periculos! Dar lui Maddy îi place să pună magia la treabă, chiar dacă doar pentru a controla nişte goblini sâcâitori. Şi, de fiecare dată când cel mai bun prieten al ei – un străin bun de nimic pe nume Un-Ochi – venea în vizită, o învăţa din ce în ce mai multe despre străvechile lucruri: despre zei şi vrăji, despre rune şi înşelăciuni. Acum Un-Ochi a venit din nou şi vrea ca fata să deschidă Dealul Calului Roşu şi să coboare în Lumea de Dedesubt, ca să recupereze un obiect al vechilor zei. Altfel, se pare c-ar veni Sfârşitul Tuturor Lucrurilor. Din nou…

În Daily Telegraph s-a scris despre Joanne Harris că „este o scriitoare atât de grozavă, încât poate scrie despre orice, oricine, oriunde”.

Joanne Harris este autoarea mai multor bestselleruri pentru adulţi, printre care şi „Chocolat”, a cărui ecranizare a fost nominalizată la premiile Oscar.

Născută în Barnsley, Marea Britanie, dintr-o mamă franţuzoaică şi un tată englez, Joanne Harris a studiat limbi moderne şi medievale la Universitatea Cambridge, apoi a fost profesoară vreme de cincisprezece ani, timp în care i-au fost publicate primele trei romane. Cărţile ei au fost traduse în peste 40 de ţări şi au câştigat numeroase premii internaţionale.

Joanne Harris trăieşte împreună cu soţul şi cu fiica ei la douăzeci şi patru de kilometri de locul în care s-a născut. Printre hobby-urile ei se numără plimbările, lenevitul şi zdrăngănitul coardelor. Cântă la chitară bas într-o formaţie înfiinţată pe când ea avea şaisprezece ani, iar în prezent studiază scandinava veche.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook