Păsări din Delta Dunării şi împrejurimi
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Eco Chettusia invită publicul la lansarea cărții „Păsări din Delta Dunării și împrejurimi”, scrisă și ilustrată de autorul tulcean Mihai Baciu. Evenimentul are loc marți, 4 aprilie 2017 de la ora 18:00, la sediul Muzeului din Șos. Kiseleff nr. 1 și se bucură de prezența directorului executiv al Societății Romane de Ornitologie, Dan Hulea, a fotografului Silviu Matei și a cantautorului Radu Captari.
Mihai Baciu declară:
Am prins pasiunea pentru păsări odată cu munca mea ca şi ranger în Delta Dunării, apoi ca şi ghid în parcul Marquenterre din Franţa. Din această pasiune, de mulţi ani, am ajuns să trăiesc, să-mi găsesc calea în viaţă, și tot din această pasiune am început să fac fotografie de natură. Sunt extrem de fericit că am reușit să îmbunătățesc prima carte, să găsesc specii noi și să fac fotografii mai bune la speciile deja existente, astfel încât să ofer publicului, turiștilor, fotografilor o imagine cât mai cuprinzătoare asupra a ceea ce înseamnă diversitatea ornitologică în Delta Dunării cu împrejurimile sale.
Această carte înseamnă multă muncă și pasiune, un vis care a devenit realitate după ani de umblat prin soare, noroi, ploi, zăpezi, totul pentru a surprinde minunata lume înaripată care ne fascinează și ne atrage mereu în colțul de rai numit Delta Dunării.
Cartea include peste 240 de specii de păsări cu ilustrații sugestive și descriere, clasificare științifică și informații despre statut, penaj, dimensiuni, fiind tradusă în engleză, franceză, italiană și germană.
Acest ghid poate fi un excelent instrument pentru iubitorii de natură care ajung în Delta Dunării și vor să cunoască păsările și să se familiarizeze cu speciile, dar este extrem de utilă pentru păsărarii și fotografii cu experiență sau amatori. Cartea este și o invitație de a păși mai aproape de lumea uluitoare a păsărilor, o lume care își pune amprenta invariabil asupra tuturor celor care ajung în Deltă.