23 noiembrie 2017

Opera sub clar de… lupă

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, de la ora 11:30, Muzeul Colecțiilor de Artă aduce în prim-plan, în cadrul programului „Opera sub clar de… lupă”, lucrarea „Primul atelier la Paris” de Nicolae Grigorescu. Lucrarea face parte din Colecția Dr. Iosif N. Dona, fiind expusă la Muzeul Colecțiilor de Artă.Muzeul propune astfel o analiză a acestei opere în contextul creației lui Nicolae Grigorescu și al Colecției Dr. Iosif N. Dona, invitându-vă la un exercițiu de reflecție asupra rolului pe care îl are atelierul în munca unui artist.

Lucrările lui Nicolae Grigorescu din colecția Dr. Iosif N. Dona ilustrează aproape tot repertoriul tematic al artistului, evocând cele mai importante etape ale creației sale și ne dezvăluie convingerea lui Grigorescu că pictura este o artă a culorilor și a imaginilor luminoase, care nu tulbură însă consistența formelor și relațiile spațiale, ci le transferă din planul realității obiective în cel al unei realități subiective cu sorgintea în receptarea senzorială.

Preţurile biletelor de intrare sunt de 15 lei/adult, 7,5 lei/pensionar şi 4 lei/elev.

Participarea se face pe bază de programare prin e-mail la programari@art.museum.ro.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook