16 iunie 2009

Ofiţer şi gentleman

Celebra producţie „Ofiţer şi gentleman” („An Officer and a Gentleman”), unul dintre filmele de referinţă ale lui Richard Gere, a apărut pe DVD pentru fanii din România. Filmul a fost distins cu două Oscaruri, un premiu BAFTA şi un Glob de Aur.


În 1982, filmul „Ofiţer şi gentleman” confirma charisma lui Richard Gere în ochii publicului cinefil, în rolul singuraticului Zack Mayo, un tânăr care se înscrie la Şcoala Pregătitoare de Ofiţeri pentru a deveni pilot în Marina Militară. Marcat de o copilărie tulbure, Zack ştie că nu se poate baza pe nimeni altcineva decât pe el însuşi, însă această lecţie de maturitate contravine spiritului de echipă pe care instructorul său, sergentul Emil Foley (interpretat de Louis Gosset, Jr., distins cu premiul Oscar), încearcă să-l insufle subalternilor. 13 saptămâni de instrucţie dură îl învaţă pe Zack valoarea disciplinei şi a camaraderiei, dar nu-l feresc de iubire: deşi Gossett îl avertizează că fetele care-şi fac veacul prin preajma bazei militare urmăresc doar să-şi facă rost de un soţ pilot, Zack se îndrăgosteşte de Paula (interpretată de Debrah Winger) şi toate regulile de fier devin, brusc, prea puţin importante. Între iubire şi cariera militară, ce va alege tânărul “Ofiţer şi gentleman”?

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook