30 iunie 2021

Muzeul Național de Artă al României participă la Noaptea Europeană a Muzeelor 2021

Muzeul Național de Artă al României participă la Noaptea Europeană a Muzeelor, organizată anul acesta la nivel european în data de 3 iulie 2021. Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor pot fi vizitate gratuit sâmbătă, 3 iulie 2021, începând cu ora 16:00 și până la ora 00:00.Ajunși în Sala Tronului, vizitatorii pot vedea expus pentru prima dată, după 70 de ani, tronul regilor României. Piesa de mobilier este confecționată din lemn aurit și ornată cu pietre prețioase, pe spătar fiind reprezentat cifrul regelui Carol I, realizat în bronz poleit și aplicat pe o placă de onix algerian. Acest tron a fost folosit de către toți regii României și face parte din patrimoniul Muzeul Golești din judeșul Argeș, unde este de regulă expus în Salonul de Iarnă al conacului familiei Goleștilor.

Tot în Sala Tronului vizitatorii pot regăsi blazonul familiei de Hohenzollern şi stema monumentală situată în partea opusă a sălii. Plafonul este și acesta spectaculos, fiind decorat cu fresca Ceciliei Cuţescu-Storck – realizată la dorința a regelui Carol al II-lea – ce are ca temă artele (pictura, sculptura, muzica, tragedia, comedia, poezia).

Ultima intrare se face la ora 23:30, iar fotografiatul este permis cu telefonul mobil.

Spațiile istorice nu sunt deschize publicului sâmbătă de la ora 10:00, cum erau în mod normal, ci de la ora 16:00. Acestea au program normal de vizitare duminică, 4 iulie 2021.

Vizita se face respectând regulile de distanțare socială în vigoare și cu portul obligatoriu al măștii la interior.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook