6 iunie 2017

Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi”

Ministerul Culturii și Identității Naționale și Consiliul Județean Gorj au ajuns la o decizie în ceea ce privește sediul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, înființat în municipiul Târgu Jiu printr-o lege din 2015. Astfel, acesta urmează a fi găzduit de „Casa Gănescu”, imobil monument istoric de interes local, situat în centrul municipiului Târgu Jiu și în apropierea Parcului Municipal „Constatin Brâncuși”.

„Casa Gănescu” a fost considerată cea mai bună alegere dintre variantele de spații disponibile, fiind imobilul în care a locuit sculptorul Constantin Brâncuși pe perioada lucrărilor la Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”. De asemenea, în grădina Casei Gănescu se găsesc și astăzi sculpturi ale lui Constantin Brâncuși, printre care și un prototip al Mesei Tăcerii, fapt ce sporește semnificativ valoarea imobilului.

Ionuț Vulpescu, ministrul culturii și identității naționale, declară:

„Casa Gănescu” este un imobil potrivit pentru găzduirea Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, atât ca poziționare, cât și ca istorie, pentru că acolo Brâncuși a locuit și a lucrat în perioada realizării ansamblului „Calea Eroilor”. După ce va fi amenajat corespunzător, cu siguranță va găzdui un muzeu extrem de interesant, care poate mări șansele pentru includerea Ansamblului Calea Eroilor în patrimoniul UNESCO.

În perioada imediat următoare sunt declanșate demersurile necesare în vederea trecerii imobilului „Casa Gănescu”, împreună cu terenul aferent, din domeniul public al județului Gorj în domeniul public al statului, în vederea dării lui în administrarea Ministerului Culturii și Identității Naționale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook