23 aprilie 2020

Music for Hope

Concertul lui Andrea Bocelli, „Music for Hope”, a adunat milioane de oameni pe YouTube. Evenimentul, transmis pe contul su de YouTube din interiorul Domului din Milano, a devenit cel mai vizionat concert de muzică clasică din toate timpurile.Pe 12 aprilie 2020, prima zi a Paștelui catolic, într-un moment în care lumea întreagă a rămas nemișcată, tenorul italian, Andrea Bocelli, a adus publicului o interpretare emoționantă, care a fost lansată în exclusivitate pe YouTube.

Momentul unic, care deja a intrat în istoria muzicii a devenit și cel mai vizionat concert al unui artist de muzică clasică, de pe YouTube.

Evenimentul muzical a reprezentat un program de muzică sacră, într-un moment de liniște totală, într-un oraș gol, cu restricții legate de libera circulație. Principalul scop a fost să fie livrat către public un mesaj de iubire, vindecare și speranță prin muzică, într-o etapă a vieții cotidiene în care este nevoie de aceste lucruri.

Andrea Bocelli a declarat că:

Sunt emoționat și încântat de multitudinea de reacții pozitive pe care le-am primit, care au fost peste așteptările noastre. Pentru un artist, momentul de pe 12 aprilie este motivul pentru care a sacrificat o viață întreagă, pentru un credincios și un catolic, ca mine, a fost confirmarea zâmbetului cu care Dumnezeu s-a uitat către noi, copiii lui. A fost o onoare incomensurabilă și un privilegiu pentru mine să-mi folosesc vocea ca rugă pentru milioane de oameni. Este un mic-mare miracol la care întreaga populație a globului a fost protagonistă și care îmi confirmă optimismul în ceea ce privește viitorul lumii. Mulțumesc tuturor celor care au muncit timp de câteva săptămâni, de la management până la casa de discuri, și, în special, celor care au distribuit acest moment cu noi, pentru a rămâne uniți.

Acompaniat de Emanuele Vianelli la orgă, Bocelli a interpretat live o serie de melodii, special alese și aranjate muzical pentru această ocazie. Printre melodiile incluse s-au numărat și „Ave Maria” sau „Panis Angelicus”.

Lyor Cohen, Global Head of Music, YouTube, a declarat:

Muzica are abilitatea de a uni comunități din întreaga lume, în moduri unice și monumentale. În aceste momente sensibile, ca cele în care ne aflăm, este foarte important să rămânem împreună și să ne conectăm prin intermediul muzicii. YouTube este onorat să participe în cadrul acestui eveniment inedit, în care lumea a devenit o familie muzicală, să asculte și să vadă interpretarea lui Andrea Bocelli, o zi care a intrat în istoria muzicii.

La rândul său, Dickson Stainer, președinte & CEO al Global Classics & Jazz, Universal Music Group a adăugat:

Duminică, 12 aprilie, muzica lui Andrea Bocelli a ajuns instant la sufletele milioanelor de oameni. Acest eveniment este o demonstrație a unei munci de echipă incredibilă. Universal Music și Decca Records sunt onorate să fie parte din acest proiect.

Filippo Sugar, președintele Sugar Music, spune:

Succesul acestui eveniment muzical ne arată că dorința pe care au avut-o oamenii a fost să împărtășească un moment de rugăciune și speranță. Vocea lui Andrea Bocelli a fost elementul care a ajutat în aceste momente dificile. Fără bariere, doar cu punți de iubire și solidaritate. Aceasta este esența evenimentului de duminică.

Andrea Bocelli, prin intermediul fundației sale, este implicat într-o campanie legată de Covid-19 și a început să strângă fonduri pentru a ajuta spitalele să achiziționeze instrumente și echipamente necesare protejării cadrelor medicale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook