5 august 2020

MNAR lansează noi trasee educative pentru familii

Muzeul Național de Artă al României continuă activitățile din programul Învățăm ARTfel cu o serie de trasee educative online. Scopul principal este de a oferi vizitatorilor o activitate interactivă în cadrul galeriilor din muzeu. Primul traseu, intitulat „Zei și eroi”, este disponibil online și conține patru opriri la lucrări cu teme mitologice din Galeria de Artă Europeană.Traseele ARTfel, disponibile pe site-ul instituției la secțiunea Învață – trasee, sunt realizate sub forma unui document ce poate fi descărcat gratuit pe telefonul mobil sau tipărit înainte de vizita la muzeu. Vizitatorii au ocazia de a redescoperi muzeul și de a afla informații interesante despre tema propusă, dar și despre lucrările incluse în traseu. De asemenea, copiii se bucură și de activitățile special gândite pentru ei: desenat, joc de roluri, vânătoare de indicii și alte surprize.

În fiecare zi de sâmbătă, un nou traseu este adăugat pe site și pe pagina de Facebook a MNAR. În săptămânile următoare, alte galerii și alte teme le oferă celor dornici un nou prilej să revină la muzeu și să îl redescopere dintr-o nouă perspectivă ARTfel.

Cristina Verona Tobi, Manager interimar MNAR, spune:

Educația muzeală este o componentă importantă a activității Muzeului Național de Artă al României. Programele educative și vizitele ghidate clasice pe care le organizăm, în mod normal, presupun un număr mai mare de participanți. Ne-am adaptat contextului actual, am introdus ca noutate trasee tematice, menite să suplinească măcar parțial aceste activități și să le ofere vizitatorilor, independent, timp de calitate în familie. Muzeul este viu, este al comunității și merită să fie redescoperit.

Pe perioada vacanțelor școlare, copiii au acces gratuit la MNAR, iar prețul unui bilet pentru adulți este de 15 lei pentru vizitarea unei galerii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook