1 aprilie 2011

Minţi criminale: Comportament suspect

AXN, reţeaua internaţională de televiziune de acţiune şi aventură aparţinând concernului Sony Pictures Television, difuzează din 7 aprilie 2011 noul serial inspirat din „Minţi criminale”, numit „Minţi criminale: Comportament suspect” („Criminal Minds: Suspect Behavior”), cu Forest Whitaker, câştigător al unui premiu Oscar, în rolul principal.Acest nou serial urmăreşte aventurile unei noi echipe UAC (Unitatea de Analiză Comportamentală), care a fost prezentată în sezonul 5 (în episodul 18 – “The fight”) al serialului original „Minţi criminale”. Acest grup excepţional de agenţi FBI este condus de agentul special Sam Cooper, interpretat de Forest Whitaker. Echipa agentului Cooper are anumite crezuri, de la care nu se abate şi este constantă în misiunea ei, aceea de a aduce în faţa justiţiei cei mai periculoşi criminali ai ţării. Cooper este un lider, atât din punct de vedere mental, cât şi fizic, şi nu se teme să îşi rişte cariera pentru convingerile sale. De asemenea, Cooper încearcă să evite birocraţia politică şi, pentru asta, a ales câţiva agenţi cu care lucrează pe teren, departe de Quantico.

Între aceștia, se regăsesc încăpățânata și deschisa Beth Griffith, cea mai nouă membră a echipei, transferată de la Unitatea de Analiză a Amenințărilor Potențiale a FBI; fostul soldat britanic din Trupele Speciale Mick Rawson, un tip încrezător în sine, atrăgător și, totodată, un trăgător de elită; John „Prophet” Sims, un fost condamnat isteț și calm, o prezență de tip Zen, decis să-și spele păcatele; Gina LaSalle, o atrăgătoare agentă ce pare să aibă un al 6-lea simț; și Penelope Garcia, specialista în computere care ajută UAC-ul de ani de zile. Acest grup excepțional de agenți FBI nu se dau în lături de la nimic pentru a-i aduce în fața justiției pe cei mai periculoși criminali aflați, deocamdată, în libertate.

Cel mai important personaj al acestui nou serial este interpretat de Forest Whitaker. El a fost recunoscut internaţional odată cu rolul din filmul lui Neil Jordan, „The Crying Game” (1992), câştigător al unui premiu Oscar. În 1988, Whitaker a fost nominalizat la Globurile de Aur şi a fost recunoscut ca cel mai bun actor la Cannes, pentru rolul legendei jazzului, Charlie Parker, din filmul lui Clint Eastwood, „Bird”. A fost văzut în „Phenomenon”, alături de John Travolta şi Robert Duvall, si în thrillerul science-fiction „Species”, alături de Ben Kingsley şi Michael Madsen. A mai avut roluri în „Smoke”, „Pret-a-porter”, „Jason’s Lyric”, „Platoon”, „Good Morning Vietnam”, „Consenting Adults”, „Stakeout”, „The Color of Money”, „Johnny Handsom”, „Downtown”, „Diary of a Hitman”, „Body Snatchers”, „Vision Quest”, „Fast Times at Ridgemont High”.

Debutul său în spatele camerei de filmat a fost marele succes de casă şi de critică din 1993, „Strapped”, un film HBO original, pentru care a primit premiul Cel mai bun regizor debutant la Festivalul de la Toronto. A urmat în 1995 filmul „Waiting to Exhale”, bazat pe romanul lui Terry McMillan cu acelaşi nume. Cele mai recente filme ale sale ca regizor sunt „Hope Floates” cu Sandra Bullock şi „First Daughter” cu Katie Holmes.

Acesta este recunoscut pentru intensitatea cu care îşi studiază rolurile, iar rolul lui din 2006 din „The Last King of Scotland” a fost foarte apreciat de critici şi de public, şi i-a adus multe premii, printre care şi premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal.

În televiziune a avut un rol foarte apreciat în serialul de succes „The Shield: Lege şi fărădelege”, şi câteva apariţii în alte seriale importante: „Diff’rent Strokes”, „ER”, „The Fall Guy” etc.

Serialul „Minţi criminale: Comportament suspect” este produs de ABC Studios în colaborare cu CBS Television Studios, iar producătorii executivi sunt Chris Mundy, Edward Allen Berneo, Mark Gordon, Andrew Bernstein și Deborah Spera.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook