7 februarie 2011

Imperiul din Atlantic City

HBO România difuzează din 11 februarie 2011, în fiecare vineri, începand cu ora 20:00, în premieră şi în exclusivitate, câte două episoade din filmul serial „Imperiul din Atlantic City” („Boardwalk Empire”), câştigător a două Globuri de Aur 2011 (Cel mai bun serial TV, categoria dramă şi Cel mai bun actor într-un serial TV, categoria dramă – Steve Buscemi).



America anilor ’20: Marele Război s-a încheiat, Wall Street era în plină înflorire şi totul era de vânzare, chiar şi Campionatul Mondial de Fotbal American. Era o vreme a schimbărilor: femeile au căpătat drept de vot, radio-ul a început să transmită, iar tinerii conduceau lumea.

Pe plaja din sudul New Jersey-ului se afla Atlantic City, o spectaculoasă staţiune cunoscută drept „Locul de joacă al Lumii”, un loc în care regulile nu se aplicau. Stăpânul incontestabil al Atlantic City-ului era trezorierul oraşului, Enoch „Nucky” Thompson (interpretat de Steve Buscemi), deopotrivă politician corupt şi gangster. Datorită poziţiei sale strategice la malul mării, la câteva minute de Philadelphia, câteva ore de New York şi mai puţin de o zi cu maşina de Chicago, oraşul constituia un important punct de activitate pentru traficanţii de rom, iar Nucky Thompson a profitat din plin de asta.

Împreună cu fratele său Elias (interpretat de Shea Whigham), şeriful oraşului, şi o echipă de mafioţi şi alţi răufăcători locali, Nucky a ocupat o poziţie de nişă, fiind omul la care mergeai dacă aveai nevoie de alcool. Era un gangster liberal şi făcea afaceri cu toată lumea, de la Arnold Rothstein (interpretat de Michael Stuhlbarg) şi „Big Jim” Colosimo (interpretat de Frank Crudele), la „Lucky” Luciano (interpretat de Vincent Piazza) şi Al Capone (interpretat de Stephen Graham).

În serial mai joacă Michael Pitt în rolul lui Jimmy Darmody, fostul protejat şi şofer al lui Nucky; Michael Kenneth Williams în rolul Chalky White, liderul comunităţii afro-americane din oraş; Dabney Coleman în rolul comodorului Louis Kaestner, mentorul lui Nucky; Paz de la Huerta în rolul iubitei lui Nucky, Lucy; Aleksa Palladino în rolul Angelei, iubita boemă a lui Jimmy Darmody şi mamă a băieţelului lor de 3 ani; Paul Sparks în rolul lui Mickey Doyle; Anthony Laciura în rolul lui Eddie Kessler; şi Gretchen Mol în rolul lui Gillian, o dansatoare locală cu care Nucky împarte un trecut complicat.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook