15 noiembrie 2017

Lovesc, deci exist – la Cinema Eforie

Filmul documentar „Lovesc, deci exist” are premiera joi, 16 noiembrie 2017, la Cinema Eforie din capitală. Filmul, realizat de Marius Th Barna după scenariul lui Bogdan Ficeac, prezintă și decriptează situațiile sociale, mentalităţile, motivaţiile care determină o creştere a agresivităţii și a manifestărilor violente în contemporanietatea autohtonă. O multitudine de subiecţi vorbesc natural fie cu faţa, fie cu spatele, descoperind diferite situaţii, fiind film reflexiv, dramatic, dar uman: Mihaela Miroiu, Cristian Pârvulescu, Vintilă Mihăilescu, Oana Baluta, Dan Antonescu, Alfred Bulai, Costel Gâlcă, Dinu Guţu, Vasile Ernu, Smărăndoaica din Ferentari, Bulibaşa Tei, diferiţi deţinuţi, și mulți alţii.



Filmul îşi propune să descopere şi să dezvăluie adevăruri nespuse, crude, dar esenţiale pentru realitatea înconjurătoare. Întâmplări, profiluri de agresori, profiluri de victime, momente în care se înregistrează un flux mare de evenimente, tipologia cazurilor de violență, analizele și opiniile specialiștilor – criminaliști, sociologi, psihologi, politologi – referitoare la cauzele agresivităţii, la dinamica acesteia în contextul social actual, confesiuni despre propriile frustrări, momente de enervare, istorisirea unor cazuri de violenţă extremă, chiar omucideri, toate conturează imaginea unui flagel în continua expansiune și transformare, ce amenință funcționarea normală a mecanismelor societale și creează factori de stres suplimentari, adesea insuportabili, pentru fiecare dintre noi.

Documentarul urmărește mai multe capitole: familia, oraşul, suporterii, şcoala, marginalii, judecaţii, stăpânii şi sclavii, relevând astfel o gamă foarte largă de experiențe, multe traumanizante, urmărind destine ce se intersectează pe parcursul demantelării diverselor tipuri de violență, de la cea domestică până la cea profesională.

Documentarul se dorește a fi un îndemn la reflecție pentru deplina conștientizare a unui fenomen ce se insinuează tot mai brutal în viața noastră de zi cu zi, amenințând să scape de sub control cu consecințe dintre cele mai dramatice.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook