5 mai 2009

Leonard Cohen revine în România

Leonard Cohen revine la Bucureşti. Pe 4 septembrie 2009, în Piaţa Constituţiei, trubadurul angoaselor cânta din nou pentru suflete, într-un spectacol organizat de Events.


Deşi se vinde ca elitism pentru mase, muzica lui Leonard Cohen nu e pentru oricine. „Pretutindeni există câte o crăpătură, şi pe acolo pătrunde lumina” spunea artistul canadian, referindu-se la una din cele mai celebre piese ale sale, “Anthem”. Muzica lui Cohen este lumină şi întuneric în acelaşi timp.

În toamnă anului 2008, Leonard Cohen şi-a serbat ziua de naştere în aplauzele celor 10.000 de fani români veniţi să-l vadă pe Stadionul Arcul de Triumf. Atunci, biletele scoase în vânzare s-au epuizat rapid, lăsând mulţi doritori fără posibilitatea de a asista la eveniment. „Iată de ce am făcut toate demersurile pentru a asigura publicului român un spectacol şi în a doua parte a turneului internaţional al lui Leonard Cohen. Locaţia a fost aleasă astfel încât să asigure o capacitate suficientă, care să satisfacă cererea de bilete atât din partea celor care nu au mai reuşit să prindă un bilet anul trecut, cât şi pentru cei care vor să retrăiască emoţiile de atunci” afirmă Sorina Burlacu, Director General Events.

În 2008, după 15 ani de absenţă de pe scene, primul turneu internaţional al lui Leonard Cohen a avut peste 700.000 de spectatori pe toate continentele şi s-a bucurat de aplauze fulminante din partea criticilor. Tot anul trecut, Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame din New York, odată cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five şi The Ventures.

La sfârşitul lui martie 2009, Cohen a lansat albumul “Live în London”, care conţine 25 de piese din spectacolul susţinut în 2008 pe faimosul stadion londonez O2 Arena. De la „Suzanne” la „Dance Me To The End of Love” şi „Hallelujah”, “Live în London” conţine piesele memorabile care i-au adus reputaţia legendară de care se bucură astăzi.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook