21 septembrie 2022

LA PAS. Festival de Gastronomie Artizanală 2022

LA PAS. Festival de Gastronomie Artizanală are loc între 23 și 25 septembrie 2022 în Parcul Rozelor din Timișoara, în organizarea Asociației CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare.


Festivalul LA PAS aduce împreună peste 50 de artizani și susține un program artistic complex, cu artiști locali, din țară, precum și din Ungaria, Italia și Portugalia. Toată lumea este binevenită, activitățile fiind prietenoase cu toate categoriile de vârstă.
Pentru a sublinia valorile și principiile după care lucrează, reprezentanții Asociației CRIES colaborează cu organizații locale, naționale și europene, școli, cu producători locali, artizani și artiști, sensibili la temele propuse de eveniment.


Artizanii LA PAS vor oferi o diversitate de produse alimentare preparate după rețete tradiționale sau inovatoare, folosind în mare parte ingrediente locale și practici de producție sustenabilă. Bere artizanală produsă local, meniuri vegetariene și vegane, preparate cu specific local și internațional, cidru artizanal, sucuri presate la rece, gemuri, zacuscă, prăjituri, pâine artizanală, produse lactate și brânzeturi de specialitate – toate acestea fac parte din oferta gastronomică a ediției din acest an.


Pe toată durata Festivalului vor fi organizate degustări la standurile producătorilor, însoțite de povestea produsului. Vor avea loc demonstrații ale unor practici tradiționale de gătit, precum prepararea magiunul sau a pitei în țăst.


Pentru a sublinia importanța micilor producători de hrană și pentru a încuraja publicul să exploreze diversitatea gusturilor, vor fi lansate produse marca LA PAS: brânză, pâine, miere, cidru și bere artizanală și lumânări parfumate, manufacturate de Asociația Curtea Culorilor, Prospero, Poienița Zarand, Casa Despi, OneTwo Brewery, OilRight.

Vizitatorii sunt așteptați de vineri, 23 septembrie 2022, începând cu ora 15.00, când toate standurile vor fi deschise. Vineri seara Școala de Circ din Murani va susține un spectacol de funambulism și acrobație verticală.

Programul integral al Festivalului se poate regăsi aici https://la-pas.cries.ro/program-la-pas-festival-de-gastronomie-artizanala-2022/

Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Producător: Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare

Parteneri: Comisia Națională a României pentru UNESCO, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Secretariatul General al Guvernului, Punctul de contact pentru Programul Cetățeni, Egalitate, Drepturi și Valori, Unitatea de Management a Proiectului, Ministerul Culturii, RTC – România Tradițiilor Creative, ASAT – Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești, Asociația ALIMENTERRA, Reciproc, Asociația INTERSECT, Asociația REPER 21, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, AQUATIM, Fundația Aquatim, Asociația SNK, Editura Seneca, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Centrul pentru Inovare și Dezvoltare Sustenabilă, Asociația Ateliere fără frontiere, Asociația Kolping, Asociația LOGS-Grup de Inițiative Sociale, Asociația Generații pentru Generații, Act for Tomorrow, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș

Parteneri internaționali: FeketeSereg, Largo Residencias, RIPESS Europe, Solidarius Italia, UFISC

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Timișoara, Green Report, Zile și Nopți, Modernism.ro, EduPedu, Observator Gastronomic, România Pozitivă, Radio Econatura, FoodNews Romania, Știri ONG, Festivalier

Produsele LA PAS 2022 sunt manufacturate de: Asociația Curtea Culorilor, Casa Despi, OilRight, OneTwo Brewery, Prospero, Poienița Zarand. Ciocolată Fair Trade oferită de Pronat.
Programul LA PAS, demarat de Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare din Timișoara în 2018, în contextul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”, urmărește valorificarea patrimoniului gastronomic prin respectarea unor principii specifice mișcării Slow Food (bun-curat-etic), dezvoltarea competențelor de consum responsabil în rândul tinerilor, promovarea practicilor sustenabile pentru organizarea evenimentelor culturale, încurajarea de politici publice care să favorizeze modele de dezvoltare sustenabilă și o cultură a sustenabilității în rândul oamenilor.

Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare
www.cries.ro
facebook.com/AsociatiaCRIES
youtube.com/user/asociatiaCRIES

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook