27 martie 2017

Ioana Bradea la „Dacă e marţi, scriitori îţi citesc”

Editura Humanitas invită publicul la Librăria Humanitas de la Cişmigiu marţi, 28 martie 2017, ora 19:00, la o nouă seară de lectură publică „Dacă e marţi, scriitori îţi citesc”. Ioana Bradea, deţinătoare a Premiului pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România, citeşte un fragment din noul său roman „Înalt este numele tău„, recent apărut la Editura Humanitas.



Pornind de la istoria şi legendele medievale ale oraşului său natal, Bistriţa, Ioana Bradea reconstruieşte o poveste spectaculoasă, depănată pe rând de locuitorii acestei cetăţi „uitate de rege şi sfinţi”: un preot şi notar care consemnează în cronica să zbuciumatele zile din preajma condamnării la moarte a fostului jude al oraşului, rebela Margareta – fiica noului jude, care încalcă normele vremii şi ale familiei sale pentru a-şi găsi ursitul –, un arhitect italian însărcinat cu renovarea catedralei, vegheaţi, cu toţii, de privirea unui enigmatic călugăr străin.

Înalt este numele tău” este, poate, acea carte despre care autoarea spunea cândva că nu va reuşi niciodată s-o scrie, „o carte doar pentru Dumnezeu, o carte care să-l ajungă, să-l îndoaie, să-l mute din loc ca pe munţii din bobul de credinţă”.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prelabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook